Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Πρόστιμα, απαγορεύσεις και SMS για όσους μπαίνουν «χωρίς άδεια» στο κέντρο της Αθήνα

Αθήνα, μια πόλη-φάντασμα -Αδειοι δρόμοι τη Δευτέρα του Πάσχα ...
Ο κορωνοϊός ήταν απλά η... πρόβα
Τελικά οι απαγορεύσεις και τα πρόστιμα επί κορωνοϊού, ήταν απλώς «πρόβα τζενεράλε» της νέας δυστοπικής πραγματικότητας που
επιβάλλεται στην ελληνική κοινωνία, χωρίς κανένας να αντιδρά: Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η διέλευση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας θα απαγορευτεί από 15 Ιουνίου και θα ισχύει για περίπου 6 μήνες, αλλά όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι μόνιμο. Η κυβέρνηση μάλιστα ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ για τους παραβάτες, ενώ επιστρέφουν και τα... SMS. 


Όσοι θέλουν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να στέλνουν SMS, όχι προς το 13033 που γνώρισε μεγάλες δόξες επί κορωνοϊού, αλλά προς τα οργανωμένα πάρκινγκ της περιοχής.

Η επίδειξη του SMS που θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του ΙΧ έχει ήδη συμφωνήσει και πληρώσει για να παρκάρει είναι ένα από τα μέτρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκρίνεται ώστε τα μέτρα διευκόλυνσης πεζών και ποδηλάτων του Δήμου Αθηναίων να περάσουν πλέον από τη θεωρία στην πράξη.

Τα μέτρα συνδέονται με τα σχέδια του δήμου για τη δημιουργία ενός «Μεγάλου Περιπάτου» που θα συνδέει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Πατησίων με την Ακρόπολη και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Με αφορμή όμως την πανδημία του κορωνοϊού, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 11 Μαΐου ότι θα εφαρμοστούν άμεσα και με προσωρινά μέσα (διαχωριστικά, κορίνες, ζαρντινιέρες, παγκάκια κ.λπ.). Δεν θα κατασκευαστούν δηλαδή νέοι πεζόδρομοι, αλλά με τα προσωρινά μέσα θα κλείσουν για ΙΧ και μηχανάκια:

Ο κορωνοϊός ήταν απλά η... πρόβα

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ



Διαβάστε επίσης

Παράνοια: Με την "καμπύλη επίπεδη...", 
απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας
ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου