Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

«Δούρειος Ίππος» οι ΜΚΟ! Η περίεργη αναφορά σε…ελληνικό τμήμα της Λέσβου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η κατάληψη του νησιού παίρνει σάρκα και οστά
Σάλος έχει προκληθεί έπειτα από δημοσίευση της ΜΚΟ «MORIA CORONA AWARENESS TEAM», στην οποία η οργάνωση έκανε λόγο για «Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…», εξαιρώντας το ΚΥΤ της Μόριας.

Έπειτα από αυτο το δημοσίευμα, η Περιφερειακή Αρχή
Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία κατά της οργάνωσης MORIA CORONA AWARENESS TEAM καθώς όπως τονίζει «σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια. Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, καταθέτουμε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία».
Η ανάρτηση που προκάλεσε τον σάλο:

 
Μια από τις μεγαλύτερες νορβηγικές εφημερίδες ανέφερε πολύ ωραία για εμάς και τη δουλειά μας.

Δυστυχώς κάποιες λάθος πληροφορίες δόθηκαν από άτομα που δεν ήταν εδώ. Η κατασκήνωση της Μόρια δεν ήταν ποτέ εντελώς κλειστή και ο κόσμος μπορούσε να μπαινο Από την πρώτη μέρα που εμείς από το MCAT στο όνομα του Μάιο και άλλοι πρόσφυγες καλωσορίσαμε τα μέτρα αποκλεισμού της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί αυτό μας προστάτεψε από την Κορόνα στην ελληνική πλευρά του νησιού Μέχρι και αφίσες βάλαμε με αυτό το μήνυμα στην κατασκήνωση και φτιάξαμε και βίντεο μηνύματα. Ξέραμε ότι αυτό θα φέρει τόσες πολλές κακουχίες σε εμάς τους πρόσφυγες αλλά ήταν ο μόνος τρόπος.

Παρακαλώ, έχετε τους αριθμούς και τις επαφές μας. Αν θέλετε να μάθετε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για τις σωστές πληροφορίες.

" Ο 30 χρονος Deen Mohammed Alizadah, μαζί με τους φίλους του, σχημάτισε μια ομάδα που αποκαλούν ομάδα ευαισθητοποίησης της Μόρια Κορόνα. Η ομάδα, η οποία αποτελείται από πρόσφυγες στον καταυλισμό, λέει στους υπόλοιπους κατοίκους για τον κίνδυνο μόλυνσης, για τη σημασία του πλύσιμο των χεριών τους και της κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερες αποστάσεις

- Υπάρχει έλλειψη νερού στο στρατόπεδο, οπότε είναι δύσκολο να πλύνετε τα χέρια σας όσο συνιστάται. Επιπλέον, η κοινωνική απόσταση είναι αδύνατη. Οι συνθήκες χειροτερεύουν μόνο εδώ," είπε στον VG."

Διαβάστε επίσης

Ι. Μάζης: Nέα τουρκική βάση
 με NATOϊκές ευλογίες κάτω από την Κρήτη
ΕΔΩ

Οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο
ΕΔΩ

Άρχισαν οι εθνικές «εκπτώσεις» στον Έβρο-Ν. Δένδιας:
 «Δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα»
ΕΔΩ

Η Άγκυρα προσφεύγει στην Χάγη για την Κρήτη
 & άλλα 12 ελληνικά νησιά! - «Μας ανήκουν»!
ΕΔΩ

Α. Συρίγος: «Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε προβλήματα με την Τουρκία
 - Θα βγάλουν τα πλοία για έρευνες» (doc -vid)
ΕΔΩ

Γερμανός καθ. Επιδημιολογίας για υποχρεωτικό εμβολιασμό:
 «Φτάνει πια! Ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή!»
ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου