Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ιταλία: «Θυμός και οργή» κατά των Βρυξελλών

Ιταλία: «Θυμός και οργή» κατά των Βρυξελλών - Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κατέβασε τη σημαία της ΕΕ!

-Για πρώτη φορά σαφείς υπαινιγμοί για αποχώρηση από την ΕΕ σε επίσημο επίπεδο!
-Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κατέβασε τη σημαία της ΕΕ! (Video)
-Παίρνει έκταση το κύμα θυμού και οργής στην Ιταλία κατά της ΕΕ.

Μετά τις αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο
δημάρχων όπου κατέβαζαν τις σημαίες της ΕΕ και στη θέση της ανέβαζαν της Ρωσίας και της Κίνας, τώρα το κίνημα φτάνει σε μέχρι την ιταλική Βουλή.

Έτσι ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Φάμπιο Ραμπέλι, για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του ενάντια στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν στέκεται στο πλευρό των χωρών που πλήττονται από τον κορωνοϊό, αλλά και κατά της Γερμανίας για το πείσμα της κατά του ευρωομολόγου  κατέβασε την σημαία της ΕΕ από την Βουλή!

Ο Ραμπέλι, εκλεγμένος με το  κόμμα των Πέντε Αστέρων,  σε ανάρτησή του δείχνει βίντεο όπου ο ίδιος κατεβάζει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το γραφείο του. Φορώντας ιατρική μάσκα και γάντια, δείχνει φροντίδα στο να κατεβάσει την ευρωπαϊκή σημαία και να τοποθετήσει την ιταλική.

«Ίσως σας δω αργότερα. Ίσως», λέει με νόημα ο Ραμπέλι, με την εφημερίδα ilgiornale.it να σχολιάζει: «Ποιος ξέρει, ίσως αυτό το αστέρι στη σημαία εξαφανίζεται για πάντα».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ιταλός πολιτικός απευθυνόμενος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε:

«Η Ευρώπη εκμεταλλευόταν τις αδυναμίες του Ιταλικού πολιτικού συστήματος εδώ και δεκαετίες. Η Ιταλία όμως σήμερα δεν θέλει να είναι ο σερβιτόρος, τη στιγμή που άλλοι, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, τρώνε αστακούς.

Αν σκοπεύετε να εκμεταλλευθείτε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ξεσκίσετε τις σάρκες χωρών όπως η Ιταλία και άλλες με πιο εύθραυστες οικονομίες, η Ευρώπη δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον».