Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Λέσβος: Πολίτες ψάλλουν «Τη Υπερμάχω» κόντρα σε ΜΚΟ & αλλοδαπούς - Αγιασμός στο νέο Σταυρό

Συγκλονιστικές στιγμές στην Λέσβο καθώς εκατοντάδες κάτοικοι πήγαν στην γνωστή- για τις συγκρούσεις με την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ-, ακτή Απελή και έψαλλαν το «τη Υπερμάχω» ενώ ακολούθησε αγιασμός στον μεγάλο Σταυρό της πίστης που έστησαν κάποια παλικάρια απέναντι σε ΜΚΟ, EΡΤ, ΜΑΤ και αλλοδαπούς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στον αγιασμό του Σταυρού στην θέση Απελή.

Πλήθος κόσμου, ηλικιωμένοι, νεαροί, παιδιά, γυναίκες, ιερείς κρατώντας ελληνικές σημαίες αψήφησαν τις απειλές και βρέθηκαν στην ακτή Απελή για τον αγιασμό του γιγαντιαίου Σταυρού.

Δυο ιερείς τέλεσαν τον αγιασμό, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν οι ιερείς μαζί με τον κόσμο έψαλλαν «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ….»

Στο τέλος κατέθεσαν στεφάνια, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ομιλίες με θέμα την Μακεδονία.

Ο αγιασμός και η όλη τελετή έληξε χωρίς κάποιο παρατράγουδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρχε και διακριτική παρουσία της αστυνομίας για παν ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζουμε, πως ένα «ελληνικό» σωματείο θεώρησε πρόκληση για τους Τούρκους την ανέγερση του Σταυρού στην Λέσβο και είπε ότι εμποδίζει την ειρηνική συνύπραξη με την Τουρκία!
Το «Ελληνικό» αυτό σωματείο με την ονομασία «συνύπαρξη για το Αιγαίο με την Τουρκία» στην Μυτιλήνη, κατήγγειλε τοπικός δημοσιογράφος, ως την οργάνωση που ευρίσκεται πίσω από μηνύσεις και πράξεις όσο αφορά την ανέγερση και κατεδάφιση του σταυρού, που όπως φαίνεται έχει προκαλέσει πολλούς στο συγκεκριμένο νησί.   

Παράλληλα και η ΕΡΤ είχε χαρακτηρίσει ως "διχαστικό " τον Σταυρό.


Στις αρχές του μήνα η αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου είχε συλλάβει τους 33 πολίτες επειδή έστησαν στη θέση Απελή στη Λέσβο ένα νέο Σταυρό, στη θέση του παλιού που κάποιοι είχαν καταστρέψει.
Αργότερα οδηγήθηκαν με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαιρέτων κατασκευών και της απείθειας στον Εισαγγελέα.

Σήμερα οι κάτοικοι του νησιού έδωσαν τις απαντήσες τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:





ΒΙΝΤΕΟ
Τη Υπερμάχω στην παραλία Απελή


Ο Αγιασμός και η όλη τελετή έληξε χωρίς κάποιο παρατράγουδο.