Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Το μέλλον της Αγγλίας της Ιρλανδίας και όλου του κόσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ κολουμπα
Ο Όσιος Κολούμπα Ηγούμενος της Αϊόνα (†597).
«Αφουγκράσου, εσύ, μέχρις ότου να διηγηθώ αυτά που πρόκειται να συμβούν στους τελευταίους αιώνες του κόσμου...
Ο Ορθόδοξος Άγιος Κολούμβα της Ιρλανδίας προφητεύει το μέλλον της χώρας του, της Αγγλίας και όλου του κόσμου!
Ο πολύ σημαίνων Ιρλανδός (Ορθόδοξος) άγιος Κολούμβα (Columba, Columbcille, Ιρλανδικά: Colm Cille=περιστέρι εκκλησίας, 521-597 μ.Χ.) υπήρξε ιδρυτής ενός μεγάλου Μοναστηριού στο νησί του Ιωνά (στην σημερινή Σκωτία). Εκεί, έγραψε πολλά πνευματικά κείμενα και προφητείες που αφορούν ειδικά την Ιρλανδία.

Ο άγιος Κολούμβα προείδε τις επιθέσεις των Βίκινγκς κατά της Ιρλανδίας από τόν Η΄ μέχρι τόν Ι΄ αιώνα, την αγγλονορμανδική εισβολή του 1169, την κατάκτηση του Τουρόντ, την ιρλανδική εξέγερση του 1641, την μεγάλη πείνα της πατάτας του 1845-1850, και την εφεύρεση του σιδηροδρόμου (ως γράφεται) ή μάλλον των τανκς («Και στον Βορρά και στον Νότο, σιδηρένιοι τροχοί θα υποστηρίζουν φλογερά άρματα…»). Προφήτευσε το εξής, πού για μας τώρα θα είναι το εγγύς μέλλον:

«Αφουγκράσου, εσύ, μέχρις ότου να διηγηθώ αυτά που πρόκειται να συμβούν στους τελευταίους αιώνες του κόσμου. Θα γίνουν μεγάλες σφαγές, πολλαπλά κακά, η δικαιοσύνη θα παλαβώσει, πολλοί άδικοι νόμοι θα επιβληθούν.

-Η ώρα έρχεται όπου δεν θα κάνουν ελεημοσύνες και δεν θα παραμείνει η αλήθεια
μέσα τους. Θα λεηλατούν την περιουσία της εκκλησίας, θα χλευάζει ο ένας τον άλλον, (και παρ’ όλα αυτά) θα τους προσλαμβάνουν ως αναγνώστες και γραμματείς.

-Θα λοιδωρούν τις πράξεις ταπεινοφροσύνης. Θα έρθουν εποχές σκοτεινής
θλίψεως, έλλειψης αγαθών, οι μονάρχες θα είναι εθισμένοι στο ψέμα. ∆εν θα τηρείται ούτε δικαιοσύνη, ούτε συμφωνία από κανέναν του γένους του Αδάμ. Θα γίνουν σκληρόκαρδοι και πάμπτωχοι και θα στερούνται της ευσεβείας.

-Οι κληρικοί θα καταντήσουν ανατροφείς (παιδιών κ.ά. αδύναμων κοινωνικά), ως
αποτέλεσμα της (γενικής) αθλιότητας. Οι εκκλησίες θα γίνουν δέσμιες των περιστασιακά πανίσχυρων ανδρών.

-Οι κριτές θα αποφασίζουν άδικα, υπό την προτροπή των ισχυρών, αποτρόπεων
βασιλέων. Οι λαϊκοί θα υιοθετήσουν ψευδείς αξίες. Πόσο αξιοθρήνητη θα είναι η κατάστασή τους! Οι επιστήμονες θα έχουν λόγο να μουρμουρίζουν (για την υποβάθμισή τους). Θα έχουν μίζερο φρόνημα. Οι ηλικιωμένοι θα πενθούν με πολλή θλίψη λόγω των θλιβερών χρόνων που θα επικρατήσουν.

-Τα κοιμητήρια θα γίνουν κατακόκκινα, ως αποτέλεσμα της οργής που θα
ακολουθήσει τους αμαρτωλούς. Πόλεμοι και συγκρούσεις θα εκδηλώνονται στους
κόλπους της κάθε οικογένειας. Εξαίρετοι άνθρωποι θα βυθιστούν στην φτώχεια. Οι άνθρωποι θα είναι αφιλόξενοι στους επισκέπτες τους. Σε αυτούς, η φωνή του παρασιτικού (ανθρώπου) θα είναι πιο αποδεκτή από την μελωδία της άρπας που βγαίνει από το δάκτυλο του σοφού.

-Ως αποτέλεσμα της γενικής επικράτησης των αμαρτιών, η ταπεινοφροσύνη δεν θα παράγει καρπό. Οι καθηγητές της επιστήμης (με πρώτη την θεολογία) δεν θα
ανταμείβονται, η φιλικότητα δεν θα χαρακτηρίζει τον λαό.

-Η προκοπή και η φιλοξενία δεν θα υπάρχουν πλέον, αλλά η τσιγκουνιά και η
φτώχεια θα τις αντικαταστήσουν. Καθώς θα αλλάζουν οι εποχές θα παράγεται η μισή ποσότης πρασίνου. Οι συνήθεις εκκλησιαστικές εορτές δεν θα τηρούνται.

-Όλες οι τάξεις των ανθρώπων θα είναι γέματες από μίσος και εχθρότητα
μεταξύ των. Οι άνθρωποι δεν θα συναναστρέφονται φιλικώς στις μεγάλες εποχιακές εορτές. Θα ζουν χωρίς δικαιοσύνη και ορθότητα από την νεότητα μέχρι τα γηρατειά.

-Οι κληρικοί θα παρασύρονται στην πλάνη από τις παρερμηνείες των αναγνώσεών
τους. Τα λείψανα των αγίων θα θεωρούνται να μην έχουν καμμία δύναμη. Κάθε γένος των ανθρώπων θα γίνει πονηρό! Οι νέες δεν θα ντρέπονται, οι ηλικιωμένοι θα γίνουν οξύθυμοι. Οι αγελάδες θα παράγουν σπανίως σε σχέση με παλαιότερα.

-Οι άρχοντες θα γίνουν δολοφόνοι. Θα μειωθεί το ρωμαλέο φρόνημα των νέων.
Θα απεχθάνονται τους ασπρομάλληδες. ∆εν θα υπάρχει κανόνας βάσει του οποίου να ελέγχεται η ηθική, και οι γάμοι θα τελούνται χωρίς μάρτυρες.

Σχετική εικόνα
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΟΛΟΜΠΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

Οι τελευταίοι αιώνες του κόσμου θα είναι ταραγμένοι. Η διάθεση των ανθρώπων γενικώς, το επισημαίνω, από τον καιρό που θα εγκαταλείψουν τη συνήθεια της φιλοξενίας – με προοπτική να τιμώνται οι ίδιοι, θα γελοιοποιούν ο ένας τον άλλον. Οι ευκατάστατοι θα εκπέσουν από τα πολλά τα ψεύδη τους. Η αγάπη των αγαθών θα κατακυριεύσει όλους τους γαστρίμαργους, και όταν χορτάσουν η αλαζονεία τους θα είναι χωρίς όρια.

-Μεταξύ κόρης και μητέρας θα υπάρχουν θυμός και σαρκασμός συνεχώς. Οι
γείτονες θα γίνουν προδοτικοί, ψυχροί και διπρόσωποι μεταξύ τους.

-Οι γαιοκτήμονες θα δυσφορούν πολύ για τις ελάχιστες δωρεές τους, και οι κατά σάρκα συγγενείς θα φέρονται ψυχρά μεταξύ τους.

-Οι εκκλησιαστικές περιουσίες θα περάσουν στά χέρια των λαϊκών. Αυτή είναι
περιγραφή των ανθρώπων που θα ζούν στους ερχόμενους αιώνες.

-Κάθε επόμενη γενιά ανθρώπων θα είναι πιο άδικη και αμαρτωλή απο την προηγούμενη.

-Τα δένδρα δέν θα φέρνουν την συνηθισμένη ποσότητα καρπού, η αλιεία δεν θα αποδίδει και η γη θα παύσει να παρέχει την συνηθισμένη της αφθονία.

-Άσχημο κλίμα και λιμός θα έρθουν και τα ψάρια θα εγκαταλείψουν τα ποτάμια. Οι άνθρωποι θα καταπιέζονται απο την στέρηση τροφίμων, θα επιθυμούν τον θάνατο.

-Φοβερές καταιγίδες και ανεμοθύελλες θα τους θλίβουν. Μετά, αναρίθμητες αρρώστιες θα επικρατούν. Οι προστατευτικές κατασκευές θα κτίζονται πιο στενάχωρες σε αυτές τις εποχές των μεγάλων κινδύνων. Τότε, θα συμβεί ένα μεγάλο γεγονός. ∆εν μπορώ να το παραβλέψω: Η ορθότητα θα είναι το πρόσχημά του, και εάν δεν είσθε πραγματικά άγιοι, ένα ακόμη πιο θλιβερό γεγονός θα μπορούσε να συμβεί. ∆εν μπορώ να δω μετά από τον θάνατο του Κόνν, τίποτα εκτός από μία ομοιότητα μεταξύ των συγγενικών οικογενειών, μέχρι που να παρουσιαστεί ο υιός του Ρουάδ από την κοιλάδα. Η διάρκεια της βασιλείας του θα είναι μικρή

-Μετά από τον άμεμπτο υιό του Ρουάδ, ο Κάθβαρρ από το Κρουάχιν θα αναλάβει την εξουσία, και ενώ πολλές απάτες θα διαπραχθούν κατά την διάρκεια της βασιλείας του, θα είναι σε τελική ανάλυση φίλος της Εκκλησίας.

-Μετά από μία διαρκή και αιματηρή βασιλεία της Ιρλανδίας από τους Άγγλους, το
ένδυμα του θανάτου θα κατέβει, δηλ. θα τους βρει ο θάνατος και οι κωπήλατοι (πλωτοί κινητήριοι) τροχοί θα έρθουν.

-∆έκα εκατοντάδες θάλαμοι (πλοίων) θα είναι στο στόλο και ο κάθε θάλαμος θα
περιέχει δέκα εκατοντάδες άνδρες. Το στράτευμα θα απλώσει τις δυνάμεις του επί γης και θαλάσσης και θα αφήσει πίσω του σωρούς παραμορφωμένων οστών. Θα
προξενήσουν στους εχθρούς τους ένα άγριο πετσόκομμα, σε τέτοιο βαθμό που σπάνιοι θα γλυτώσουν.

-Ο στόλος των πλωτών οχημάτων θα παραμείνει για μόλις δυόμισυ χρόνια.
Αυτός ο στόλος που θά διασχίσει την θάλασσα θα αποτελείται από δέκα
(μεγάλα) πλοία, δέκα εκατοντάδες μεταφορικά (ferry, αντί για fairy) πλοία
(bark=barque=μεγάλο σκάφος), δέκα εκατοντάδες μικρότερα πλοία (boats), δέκα εκατοντάδες ακόμα μικρότερα πλοία και δέκα εκατοντάδες ευρύχωρα σκάφη.

-Το κύριο λιμάνι της ξένης χώρας θα βλέπει προς τη ∆ύση. Τέτοια μεγάλη
συγκέντρωση ανθρώπων δεν έχει συμβεί ποτέ, ούτε στην ∆ύση, ούτε στην Ανατολή, και ποτέ δεν θα μαζευτεί ξανά τέτοια παράταξη όσο η Ιρλανδία είναι νησί ζωσμένο από θάλασσα.

-Οι ευγενείς θα ξεπέσουν σε ταπεινό βίο πριν τον μεγάλο πόλεμο. Ο πόλεμος θα
κηρυχθεί εναντίον των πέρα από τις θάλασσες, μέσω των οποίων το άκρως υπερήφανο γένος θα καθυποταχθεί. Οι εχθροί των Άγγλων θα αφυπνισθούν σε ενέργεια – αυτοί που κατοικούν στα δυτικά και ανατολικά μέρη της γης – ώστε να εμπλακούν σε πόλεμο στη θάλασσα που τους περιβάλλει, με αποτέλεσμα να ηττηθούν οι Άγγλοι.

-Ένας στόλος μίας ξένης χώρας θα έρθει εδώ, επανδρωμένος από τους απογόνους
του Γκόλιμχ των χρυσοκεντημένων ενδυμάτων. Θα γονατίσουν τους Γάλλους (δηλ. Κέλτες) των (Αγγλικών) πλοίων και θα απελευθερώσουν τους σκλαβωμένους.

Ο στόλος αυτός, που θα έρθει εδώ από την ανατολή, δεν θα εμποδίζεται από τον
πανίσχυρο ωκεανό. Λόγω της ορμητικότητας της θορυβώδους αναπνοής του, η
παράξενή του εμφάνιση θα χαρακτηρίζεται από φλογερά στόματα.
Θα εμπλακούν σε οργισμένη μάχη, θαύμα θα είναι το ότι δεν θα γίνει μία αμοιβαία σφαγή. (Θα είναι) η μάχη εκείνων που θα έρθουν εδώ να κόψουν τον πολύπλοκο (σαν τον Γόρδιο) δεσμό.

Αφού οι Ἀγγλοι ηττηθούν σε αυτή την μάχη, θα κυνηγηθούν από την κάθε πλευρά, όπως ένα ελαφάκι περικυκλωμένο από αγέλη αχόρταγων σκύλων. Αυτή θα είναι η θέση των Άγγλων ενώπιον των εχθρών τους.

-Αργότερα, οι Άγγλοι θα καταλήξουν να γίνουν ντροπιασμένος, (άσημος) λαός και όλων των ειδών τα εμπόδια θα αντιτίθενται στην μελλοντική τους προκοπή (ευημερία), διότι δεν τήρησαν την δικαιοσύνη και την ορθοφροσύνη. Θα στερηθούν της δυνάμεώς τους για πάντα!

-Θα λάβουν (οι Άγγλοι) τρεις προειδοποιήσεις πριν την τελική τους πτώση:
Την καύση του Πύργου των μεγάλων βασιλέων, την πυρκαγιά-ανατίναξη στον Αγγλικό ναύσταθμο και την καύση του Θησαυροφυλακίου όπου αποθηκεύεται ο χρυσός».

Φαίνεται ότι οι πρώτες δύο προειδοποιήσεις είχαν εκπληρωθεί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι αεροπορικές επιδρομές των Γερμανών βομβάρδισαν τον Πύργο του Λονδίνου και (τα ναυπηγεία / ναυστάθμους). Η καύση του Θησαυροφυλακίου δεν έχει γίνει ακόμα.

Ο άγιος Κολούμβα ολοκληρώνει την προφητεία του με μια υπόσχεση ευημερίας
και τέλος με την καταστροφή της Ιρλανδίας:

«Η νέα Ιρλανδία θα είναι η Ιρλανδία της ευημερίας. Μεγάλη θα είναι η φήμη και η δύναμή της, και δεν θα υπάρχει σε όλη την επιφάνεια της γης μία άλλη χώρα που να της μοιάζει…

Επτά χρόνια πριν την έσχατη ημέρα, η θάλασσα θα βυθίσει την Ιρλανδία μετά από μια πλημμύρα (μετά ίσως σεισμό)».
simeiakairwn.wordpress.com

Ο Όσιος Κολούμπα Ηγούμενος της Αϊόνα (†597)Ο ΆΓΙΟΣ ΚΟΛΟΥΜΠΑ (επίσης γνωστός ως Colum Cille, που σημαίνει «περιστέρι της Εκκλησίας») γεννήθηκε στο Ντόνεγκαλ στις 7 Δεκεμβρίου 521 από ευγενείς γονείς. Έγινε μοναχός και σύντομα χειροτονήθηκε ιερέας. Σύμφωνα με την παράδοση, κάποια στιγμή γύρω στο 560, αναμείχθηκε σε μια διαμάχη σχετικά με το δικαίωμα αντιγραφής μιας έκδοσης του βιβλίου των Ψαλμών. Η διαμάχη τελικά οδήγησε στη μάχη του Καλ Ντρέιμ το 561, όπου σκοτώθηκαν πολλοί άνδρες. Ως εξιλέωση για αυτούς τους θανάτους, ο Κολούμπα διατάχθηκε να κάνει τον ίδιο αριθμό εκχριστιανισμών όσοι ήταν οι άνδρες που σκοτώθηκαν στη μάχη. Επίσης υποχρεώθηκε να φύγει μακριά από την Ιρλανδία έτσι ώστε να μην μπορεί να βλέπει την πατρίδα του.

Ταξίδεψε στη Σκωτία, όπου λέγεται ότι πρώτα κατέβηκε στο νότιο άκρο της χερσονήσου Κιντάιρ, κοντά στο Σάουθεντ. Ωστόσο, καθώς εξακολουθούσε να είναι στο οπτικό του πεδίο η πατρίδα του, μετακινήθηκε βορειότερα πάνω στη δυτική ακτή της Σκωτίας. Το 563 ίδρυσε ένα μοναστήρι στο νησί της Αϊόνα, απέναντι από τη δυτική ακτή της Σκωτίας, το οποίο έγινε το κέντρο της ιεραποστολικού του έργου στη Σκωτία.
   
Υπάρχουν πολλές ιστορίες για θαύματα που έκανε κατά τη διάρκεια της αποστολής του να εκχριστιανίσει τους Πίκτους, τους ανθρώπους που ζούσαν τότε στη Σκωτία. Σε μια απ’ αυτές τις ιστορίες αναφέρεται ότι το 565 ο άγιος συνάντησε μια ομάδα Πίκτους που έθαβαν έναν άνδρα τον οποίο σκότωσε ένα τέρας στα νερά της λίμης Λοχ Νες, και τον ανέστησε. Κατά μία άλλη εκδοχή λέγεται ότι έσωσε τον άνδρα καθώς το τέρας του επιτίθονταν απομακρύνοντας το τέρας με το σημείο του σταυρού.
    
Η κύρια πηγή πληροφοριών για τη ζωή του αγίου Κολούμπα είναι «Ο Βίος του Αγίου Κολούμπα», ένας συναξαριστής από τον άγιο Άνταμναν της Αϊόνα.

Πιστεύεται ότι ο άγιος Κολούμπα είναι θαμμένος μαζί με τον άγιο Πατρίκιος και την αγία Μπρίγκιτ του Κίλνταρε στο Ντάουνπατρικ στην κομητεία Ντάουν, βαθιά μέσα στο φημισμένο λόφο του Ντάουν.


Η μνήμη του εορτάζεται στις 9 Ιουνίου.
https://www.impantokratoros.gr/osios-koloumpa.el.aspx