Νηστίσιμα: Εύκολα, γρήγορα, δίχως αυγά και γάλα.
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα muffins
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 6 κουταλιές κακάο σκόνη
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 φλιτζάνια κρύο νερό
Για το ταψάκι των muffins
- 10 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλιά ξύδι
- 2 βανίλιες
Για την επικάλυψη (γλάσσο)
- 250 γραμ. άχνη
- 3 Κουταλιές κακάο σκόνη
- 1 Βανίλια
- 6 Κουταλιές λάδι
- 6 Κουταλιές νερό
Για τα muffins
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 6 κουταλιές κακάο σκόνη
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 φλιτζάνια κρύο νερό
Για το ταψάκι των muffins
- 10 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλιά ξύδι
- 2 βανίλιες
Για την επικάλυψη (γλάσσο)
- 250 γραμ. άχνη
- 3 Κουταλιές κακάο σκόνη
- 1 Βανίλια
- 6 Κουταλιές λάδι
- 6 Κουταλιές νερό
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα muffins μαζί σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σ ένα μικρό μπολ και βάζουμε σε κάθε θήκη από 1 κουταλάκι. (Δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε το ταψάκι, γιατί έχουμε βάλει το μείγμα: λάδι, ξύδι, βανίλια).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
- Γα το γλάσσο, ζεσταίνουμε ελαφρώς τα λάδι με το νερό και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με μια κουτάλα.
- Μόλις βγάλουμε τα muffins ζεστά από τον φούρνο απλώνουμε από πάνω μια λεπτή στρώση από το γλάσσο και είναι έτοιμα.