Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Ο Πούτιν καρατόμησε όλους τους αξιωματικούς του στόλου της Βαλτικής

putin-688775
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια πρωτοφανής επίδειξη ισχύος απέλυσε όλους τους ανώτερους αξιωματικούς από
 τον στόλο του στη Βαλτική Θάλασσα, εν μέσω ανησυχιών στο Κρεμλίνο ότι δεν ακολουθούσαν εντολές εμπλοκής με δυτικά πλοία.
Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη σιδηράς πυγμής προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν καρατομώντας τουλάχιστον 50 ανωτέρους αξιωματικούς συμπεριλαμβανομένου ενόςΑντιναύαρχου,  εν μέσω αναφορών για άρνηση αντιμετώπισης Δυτικών πλοίων! Η πρωτοφανής εκκαθάριση, δείχνει πέραν του αντιθέτου, ότι το πολεμικό ναυτικό της χώρας αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση από τη δεκαετία του 1950.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε την καρατόμηση των ανωτέρων αξιωματικών σε όλο του στόλο της Βαλτικής στα τέλη του περασμένου μηνός, μετά από ανησυχίες που εξέφρασαν αξιωματούχοι σχετικά με την διστακτικότητα των αξιωματικών να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαταγές, κάνοντας λόγο για «ανικανότητα και διαφθορά» ανάμεσα στα ανώτερα κλιμάκια του πολεμικού ναυτικού της χώρας.
Σύμφωνα με άλλα πιθανά σενάρια που αναφέρονται σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επισημαίνεται ότι οι προσπάθειες για να καλυφθεί ένα δυστύχημα μεταξύ ρωσικού υποβρυχίου και ένα πολωνικού σκάφους, είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την πρωτοφανή καρατόμηση ανωτάτων στελεχών!
Αλλά η εφημερίδα Observer πιστεύει ότι το πρόσφατο περιστατικό, όπου ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν δίπλα από το USS Donald Cook, μπορεί να ήταν η έναρξη για μια σειρά από συγκρούσεις με πλοία του ΝΑΤΟ, τα οποία οι διοικητές της Βαλτικής Στόλου αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν και τώρα καρατομήθηκαν από τον Πούτιν.
«Οι προκλήσεις των ρωσικών Su-24 στις 14 Απριλίου του 2016 έμελλε να είναι μέρος μιας ευρύτερης σειράς αντιπαραθέσεων κατά των δυτικών πλοίων στη Βαλτική», αναφέρει ο αναλυτής διεθνών υποθέσεων Peter Coates.
«Αλλά ο ρωσικός Στόλος της Βαλτικής, τον Απρίλιο, αρνήθηκε να ακολουθήσει τέτοιες επικίνδυνες τακτικές και ως εκ τούτου, αυτά ήταν τα αντίποινα του Πούτιν απέναντι στους αξιωματικούς του».
Αξιωματικοί του Κρεμλίνου φοβούνται ότι οι διοικητές που λειτουργούν στο ιδιαίτερα φορτισμένο περιβάλλον της Βαλτικής Θάλασσας δεν ήταν προετοιμασμένοι για μια σύγκρουση με Δυτικά σκάφη.
Ο Dmitri Gorenburg, Ρώσος εμπειρογνώμονα, είπε στην Times της Μόσχας: «Η ρωσική ηγεσία δεν έχει σαφώς καμιά σχέση με τη διαφθορά, αλλά νομίζω ότι αυτό έμελλε να αποτελέσει και τον φόβο σε άλλους στο στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας ό, τι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, και αν κάνουν κάτι εναντίον που θα βλάπτει την ετοιμότητα του σώματος, θα υπάρξουν συνέπειες.»