Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Χάος με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σοκαρισμένοι πολλοί γονείς

Μπάχαλο στους παιδικούς σταθμούς- Πολλα τα παράπονα μετά τις ανακοινώσεις για το...voucher
Ο κακός σχεδιασμός (και ο απίστευτος ερασιτεχνισμός) των συναρμόδιων Υπουργείων οδηγεί σε αδιέξοδο το πρόγραμμα παιδικών σταθμών 2016-2017.
Ήδη φτάνουν στα dikaiologitika.gr καταγγελίες, για δομές που κάνουν «face control» σε γονείς και παιδιά, αφού φέτος έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα της επιλογής των παιδιών που
θα δεχτούν βάζοντας σε μία απίστευτη ταλαιπωρία τους γονείς για την αναζήτηση των παιδικών σταθμών που θα δεχτεί το voucher.
Το θέμα στη Βουλή
Με ερώτηση του προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά τα δοθούν λύσεις στο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τις εγγραφές παιδιών στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.
  
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
Ο κακός σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων οδηγεί σε αδιέξοδο το πρόγραμμα παιδικών σταθμών 2016-2017 και συγκεκριμένα:
• Αφήνει 36.769 δικαιούχα τέκνα εκτός παιδικών σταθμών, καθώς σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα, σχεδόν ένα στα τρία παιδιά, παρά το ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις, έμεινε εκτός προγράμματος.
• Μείωσε κατά 5% το “voucher” (το ανώτατο όριο δαπάνης παρεχόμενων υπηρεσιών στους παιδικούς).
• Πετσόκοψε κατά 500 ευρώ το ποσό για τις υπηρεσίες στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.)
• Και αφήνει έρμαιο τον κάθε γονέα να διαπραγματεύεται με τον κάθε παιδικό / βρεφονηπιακό σταθμό. 
Επειδή από την πρώτη μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πληθαίνουν οι καταγγελίες επιτυχόντων γονέων για “Γολγοθά” ενεργοποίησης του “voucher” στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς
Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε:
 Να δοθεί παράταση στις εγγραφές των δικαιούχων στους παιδικούς σταθμούς για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να ολοκληρώσουν τις εγγραφές


 Οι παιδικοί σταθμοί να δηλώσουν υποχρεωτικά με το τέλος της παράτασης τα κενά και να αντιστοιχηθούν αυτά με δικαιούχους ή νέους δικαιούχους.