Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Κορμός νηστίσιμος με χαλβά

Μια  εύκολη και γρήγορη σε εκτέλεση νηστίσιμη λιχουδιά.

Υλικά
500 gr μακεδονικό χαλβά
250 gr σοκολάτα κουβερτούρα
60 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
1 κουταλάκι κανέλα
σουσάμι
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί. Κατόπιν προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα στη σοκολάτα. 

Κόβετε το χαλβά σε κυβάκια και μαζί με τους ξηρούς καρπούς τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας. 

Ανακατεύετε αργά για να μη λιώσει ο χαλβάς. Απλώνετε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζετε τον κορμό. 

Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες έως ότου σταθεροποιηθεί. 

Τυλίγετε τον κορμό με σουσάμι.


Συνταγή / Φωτογραφία: sintagespareas.gr
- See more at: http://www.mama365.gr/8724/nhstisimes-sokolatenies-apolafseis.html