Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Καθένας σπίτι του... Υψώνει φράχτη στα σύνορά και η Βουλγαρία.

Την κατασκευή φράχτη στα σύνορα της με την Ελλάδα για
να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η Βουλγαρία υπό τον φόβο στροφής της ροής των προς τη γειτονική χώρα.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.
«Η κύρια απειλή προέρχεται από τα σύνορα με την Ελλάδα, πορόκειται για μια μεγάλη σε μήκος έκταση που είναι απροστάτευτη και προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα τους προηγούμενους μήνες. Είμαστε έτοιμοι για την ανέγερση φράχτη αν χρειαστεί».
Στο ίδιο μήκος κύμματος ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν είχε δηλώσει από την πλευρά του ότι ένας φράχτης θα πρέπει να ανεγερθεί στα σύνορα της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας με την Ελλάδα για να περιοριστεί η εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη. Την Πέμπτη μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας Νικολάι Νεντσέφ ζήτησε επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 860.000 δολαρίων για να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας που συμμετέχουν στην επιχείρηση προστασίας των συνόρων.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2013 η Βουλγαρία άρχισε την κατασκευή ενός φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχει υψωθεί φράχτης μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων από τα 166 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.