Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ομολογία σοκ Διακόπουλου: Το Oruc Reis έχει κάνει έμπρακτη αμφισβήτηση-Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος...

Oruc Reis : Η αναδίπλωση Διακόπουλου και το κυβερνητικό αφήγημα ...
Προσπαθούν να κάνουν τεστ στο IQ μας... δεν εξηγείται αλλιώς...

Μέρες τώρα, από την στιγμή που το Oruc Reis κόβει βόλτες στην Αν. Μεσόγειο, η Ελληνική Κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει και
επιχειρηματολογεί  με «σοφιστίες» λέγοντας, ότι αφού το πλοίο δεν έχει ρίξει κάποιο καλώδιο που να φτάσει μέχρι το βυθό, δεν έχει παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας. Άρα μπορεί και να κινείται σε Διεθνή ύδατα.

Σήμερα  όμως ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και αντιναύαρχος εν αποστρατεία Αλέξανδρος Διακόπουλος παραδέχτηκε ότι το τουρκικό σεισμογραφικό, παραβίασε την εθνική κυριαρχία, λέγοντας χαρακτηριστικά «ολίγον έγκυος δεν υπάρχει ». Την ίδια ώρα βέβαια, ο κ. Πέτσας υποστήριζε, ότι δεν υπάρχει παραβίαση της  ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μιλώντας στο OPEN ο Αλέξανδρος Διακόπουλος έριξε τη… βόμβα: «Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε έρευνες όταν το σηκώσαμε και στα Μέσα επέστρεψε έκανε έρευνες. Έχει ένα καλώδιο, όχι δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Πάνω κάτω πηγαίνει στην περιοχή της Navtex. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνες έστω και μισής ώρας υπάρχει έμπρακτη αμφισβήτηση».

Όσον αφορά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτώμενος για το εάν το Oruc Reis παραβίασε κυριαρχικά μας δικαιώματα όλες αυτές τις μέρες είπε: «Είναι ένα ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας το οποίο έχουμε καταδικάσει. Δεν είναι μόνο το ότι έπλεε το τουρκικό ερευνητικό, είναι το γεγονός ότι συνοδευόταν από ένα στολίσκο. Έρευνες πάντως δεν έκανε».

Λίγο αργότερα ο κ. Διακόπουλος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση με την οποία επιχείρησε να ανασκευάσει τις πρότερες δηλώσεις προφανώς επειδή στο Μαξίμου υπήρξε (.....) εκνευρισμός. 

Τι δήλωσε πριν λίγο:

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.»

Διαβάστε επίσης

Ι. Μάζης: 
Προειδοποιώ τους Πολιτικούς, ο λαός θα αντιδράσει,
 έχω εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Στρατό
ΕΔΩ

ΥΕΘΑ σε κυβερνήτη φρεγάτας «Λήμνος»:
 «Αντιπλοίαρχε, είσαι μάγκας…»
ΕΔΩ

Oruc Reis - Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε
 τα καλώδια του τουρκικού ερευνητικού
ΕΔΩ

Από το βυθίσατε το "ΧΟΡΑ", 
καταλήξαμε στο βυθίσατε τη Χώρα
ΕΔΩ

Μόρφου Νεόφυτος: Ζούμε σε
 αποκαλυπτικές, οριακές εποχές
ΕΔΩ

Ο Κολοκοτρώνης και ο Ταλαντιέ...
ΕΔΩ

Ανθελληνικό φρόνημα
ΕΔΩ

Η αποστασία της ελευθέρας σκέψεως
Ο Σάββας Καλεντερίδης έξαλλος για ύποπτες
 συζητήσεις ΜΟΕ με Τούρκους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου