Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου

"Η Τουρκία μας προειδοποίησε, τώρα η σειρά μας..."
Οι παγκόσμιες και τοπικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών που αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία είναι καταιγιστικές. Βουνό. Πλέον, η Ελλάδα
βρίσκεται και δημοσιογραφικά στο μάτι του πολεμικού κυκλώνα. Εάν συνθέσω την σχετική ειδησιογραφία σε μια και μόνον φράση, θα κατέληγα στον εξής τίτλο: «Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου». Παντού συζητείται, γράφεται ή τονίζεται, εμμονικά, ένα επερχόμενο «θερμό επεισόδιο» ή ένα «μέγα συμβάν» στο Αιγαίο. Ναι. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Κράζουν. Μόνο όσοι έχουν λέπια στα μάτια τους δεν βλέπουν την επερχόμενη Ελληνοτουρκική σύγκρουση.

Χωρίς άλλο, η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι με σχέδιο και στρατηγικά περικυκλωμένη από επίβουλους, σκοτεινούς, αόρατους, φανερούς και φυτεμένους εχθρούς. Το παγκόσμιο σχέδιο «επίγειος αρμαγεδδών» της Νέας Τάξης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: Μετά την Ελλάδα έρχεται η σειρά της Ρωσίας-Τουρκίας. Ακολουθούν, στη συνέχεια, οι υπόλοιπες φάσεις του Γ’ ΠΠ. Έτσι δηλαδή ή όπως ακριβώς τα λένε και τα γράφουν οι ίδιοι οι διεθνείς σιωνιστές: Όλα για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και την ίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης. Όλα.

Το ξανατονίζω: Οι κυρίαρχοι εχθροί της χώρα μας είναι η Τουρκία, η Αλβανία και η κυβέρνηση της Τρίπολης του Σάρατζ στη Λιβύη. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα είναι στρατηγικώς περικυκλωμένη από πεδία μαχών, αιματοκυλισμένες περιοχές, φυτίλια πολεμικής ανάφλεξης και κατασκευασμένους στρατηγικούς πυροκροτητές. Αυτό λαμβάνει χώρα κυρίως σε τρεις περιοχές πολεμικά θέρετρα: Βόρεια Λιβύη, Ιντλίμπ Συρίας και Έβρος/ Αιγαίο. Εισέτι, ο Ερντογάν αποτελεί τον κύριο πυροκροτητή, «ταραχοποιό» και χρήσιμο ηλίθιο της ευρύτερης περιοχής σε επίπεδο φυσικών προσώπων-παικτών.

Προχωρώ. Και ενώ, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, αναμένεται η απόφαση για την Αγία Σοφία στις 2 Ιουλίου για το αν θα γίνει τζαμί και «ο Ερντογάν βλέπει πολύ σοβαρά το ζήτημα» (Hurriyet), τα τουρκικά ΜΜΕ με πηχυαίους τίτλους τονίζουν: «Οι Έλληνες προετοιμάζονται». Με τον δικό μας κυβερνητικό εκπρόσωπο, εισέτι, να τονίζει: «Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο. Δεν φοβόμαστε την Τουρκία».

Έτι, και λίγες ώρες αργότερα, ήρθε ένα νέο ακόμη ενορχηστρωμένο ηλεκτροσόκ από τα Τουρκικά ΜΜΕ, που θύμιζε έκτακτα πολεμικά ανακοινωθέντα. Δεν άρεσαν καθόλου στους γείτονες τα ανατριχιαστικά και τροχιοδεικτικά λόγια του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κ. Φλώρου: «Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας, κλείστε μέσα σας την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος.. Είναι τώρα η σειρά μας, η βάρδια μας στις πολεμίστρες, στις πολεμίστρες της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα». Με τους Τούρκους στη συνέχεια να απαντάνε και να αλυχτάνε εκ νέου: «Μας απείλησε ξανά..».

Και δεν πέρασαν ούτε καν 48 ώρες, και ο Τούρκος σουλτάνος εξαπέλυσε και πάλι νέες απειλές και μύδρους εναντίον της χώρας μας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του TRT TV, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε ένα ακόμη νεώτερο μήνυμα: «Η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση». «Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα την μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;» σημείωσε.

Με τον αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εισέτι, να δηλώνει: «Η Αγία Σοφία είναι τέμενος, σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Πρόκειται για αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να αντιληφθούν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το εζάνι θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας».

Σε αυτά, προσθέστε έτι και το δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet, που αποτελεί και αυτό ένα ακόμη χαρακτηριστικό «σημείο των καιρών» (10/6/2020): Όλες τις διασωθέντες εικόνες της Αγίας Σοφίας στην Πόλη έχουν σκοπό να τις καλύψουν. Γιατί το Ισλάμ απαγορεύει την απεικόνιση εικόνων. Και ότι: ήδη υπάρχει σχέδιο και για παραγγελία ενός τεραστίου χαλιού για το Ναό της του Θεού Σοφίας.

Πέραν αυτών και για όλα όσα λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, ο καθηγητής Γιαλλουρίδης είπε τα εξής: «Η Τουρκία μας προειδοποίησε, τώρα η σειρά μας: Βρισκόμαστε σήμερα ως Ελλάδα ενώπιον εξελίξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Άγκυρα». Με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χ. Ακάρ να απειλεί, ξανά και ταυτοχρόνως, την Κύπρο με μια νέα εισβολή: «Αν χρειαστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες». Και ο ίδιος να ανεβάζει, έτι περαιτέρω, την συγκρουσιακή ένταση στο ψευδοκράτος στην Κύπρο, δηλώνοντας ότι χρειάζεται «επίσπευση του ανοίγματος των Βαρωσίων. Η Τουρκία έχει δικαιώματα».

Συνεχίζω. Πέραν τούτων, κάποια Ισραηλινά ΜΜΕ υποδεικνύουν προς Αίγυπτο και Ελλάδα: «Ενωθείτε στρατιωτικά κατά του Ερντογάν». Και ενώ τα διεθνή ΜΜΕ τονίζουν ότι υπάρχει πόλεμος Άγκυρας-Τελ Αβίβ και πως Ισραηλινά «μάτια» βρίσκονται στην Κρήτη, από την άλλη, οι Βρυξέλλες και οι πολύ στενοί «φίλοι μας» Ευρωπαίοι στέλνουν ένα ακόμη μήνυμα-σοκ: Αποκήρυξαν το τελεσίγραφο του Καΐρου προς την Τουρκία και στηρίζουν φανερά Τρίπολη και Άγκυρα. Δηλαδή, η ΕΕ συζητά μόνο με τον εχθρό της Ελλάδας και φίλο και σύμμαχο του Ερντογάν: τον κ. Σάρατζ.

Εισέτι, την ίδια ώρα που η Άγκυρα έκλεινε νέα συμφωνία με την Μόσχα για μια ακόμη παρτίδα α/α συστημάτων S-400, ένα Ρωσικό και σχετικό δημοσίευμα αναφέρει (Andrey Rezchikov): «Σε έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο η Μόσχα θα υποστηρίξει την Αθήνα». Και αυτό, κατά την ίδια στιγμή που Ρωσικό φορτηγό πλοίο σταμάτησε στην Μήλο, ενώ επέστρεφε από Βεγγάζη, και τα ρωσικά μαχητικά του Χαφτάρ ισοπέδωναν τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων στη βόρεια Λιβύη.

Με τον πρόεδρο της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων, κ. Κωνσταντίν Σίβκοφ, να δηλώνει, προσέτι: «Αλλά ακόμα κι αν το ΝΑΤΟ παραμείνει ξαφνικά στο περιθώριο, τότε σε περίπτωση σύγκρουσης, κάποιος σίγουρα θα μεσολαβήσει υπέρ της Ελλάδος. Μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα την κατάσταση στην οποία η Ρωσία και η Τουρκία θα επιδεινώσουν εκ νέου τις σχέσεις τους. Στη νέα διάταξη δυνάμεων που θα δημιουργηθεί, υπέρ της Ελλάδος θα παρέμβει η Ρωσία».

Και ναι, πράγματι: Άπαντα τα συστημικά ΜΜΕ της Δύσης δίνουν ειδήσεις και πληροφορίες με ιδιαίτερη προσοχή, φειδώ και μέτρο. Έξυπνα, συντονισμένα και διακριτικά καπελωμένα. Με το καλοπληρωμένο, κατευθυνόμενο και σιωνιστικό σταγονόμετρο! Από την άλλη, εντούτοις, ο ρωσικός Τύπος έχει «πάρει φωτιά» για την κατάσταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Όχι τυχαία φυσικά.  Όχι. Ούτε συζήτηση.

Και ναι: Ρώσοι αναλυτές παρακολουθούν, γράφουν, προϊδεάζουν και ευθέως μιλούν για πόλεμο στο Αιγαίο. Σε ένα ακόμη τέτοιο ή ανάλογο παράδειγμα, η γνωστή στη Ρωσία σχολιαστής, Ιρίνα Άλξνις, υποστηρίζει ότι: «Η Αθήνα θα μπορούσε να βρεθεί προ εκπλήξεως, περιμένοντας μάταια αμερικανική υποστήριξη, τη στιγμή που η Άγκυρα επιδεικνύει συχνά απείθεια έναντι της Ουάσιγκτον και διεκδικεί μεγαλύτερο ρόλο και επιρροή στην περιοχή».

Πάω παρακάτω. Στους μεγάλους φίλους και σταθερούς συμμάχους μας Ευρωπαίους. Όπου, σε πρόσφατο επεισόδιο στα ανοιχτά της Λιβύης, Τουρκικά πολεμικά πλοία έφθασαν στο σημείο και απείλησαν το ελικόπτερο της ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ». Η μεγάλη φίλη Ευρώπη ναυάγησε και πάλι στα ανοιχτά της Λιβύης. Και 3 τουρκικές πολεμικές φρεγάτες επέβαλλαν το δικό τους «δίκαιο» στην περιοχή. Και ενώ η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με την τουρκική παραβατικότητα, ξεχνά, αγνοεί και δουλεύει κυριολεκτικά τους εταίρους της. Και αντιδρά μόνο με λόγια του αέρα. Και, ωσαύτως, το φορτηγό πλοίο CIRKIN, με σημαία Τανζανίας, που μετέφερε όπλα στον Σάρατζ, ταξίδεψε ανεμπόδιστο στη Λιβύη παρά το επίσημο εμπάργκο όπλων.

Προσέτι, σε ότι αφορά την πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, διαβάσαμε έτι και τα εξής: Μ. Τσαβούσογλου: «Η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας είναι υπέρ μας. Δεν δίνει πλήρη επήρεια στα νησιά». Ακόμη: Α. Τσίπρας: «Τα νησιά μας θα έχουν μειωμένη ΑΟΖ αλλά, ..συμφωνούμε». Και: «Απασφάλισαν οι Τούρκοι: Δεν πρέπει να αφήσουμε Ελλάδα-Αίγυπτο να κάνουν ΑΟΖ». Επίσης: «Η Βουλή Αντιπροσώπων Λιβύης ζητά να υπογραφεί ΑΟΖ Ελλάδας -Λιβύης και χαιρετίζει την συμφωνία ΑΟΖ Ιταλίας-Ελλάδας». Συν: Τζ. Πάιατ: «Τα νησιά έχουν ΑΟΖ» (Το θέμα είναι πόση!). Έτι, στους Δελφούς: Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης ο πρέσβης των ΗΠΑ δεν το χαρακτήρισε «παράνομο», αλλά «μη βοηθητικό» και «προκλητικό»..

Κλείνοντας, θα προσθέσω ορισμένους ακόμη τίτλους και ειδήσεις του τελευταίου 48-ώρου: «Ανησυχούν οι Τούρκοι: Αποστρατικοποιείστε τα νησιά του Αιγαίου». Προσέτι: «Τούρκος ΥΠΑΜ, X. Ακάρ, στο Ahaber TV, μίλησε ακόμα και για πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Εισέτι: «Εντυπωσιακή άσκηση με άρματα μάχης και ελικόπτερα Apache διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη». Επίσης: «Πλωτό φράγμα στο Αιγαίο: Σε ετοιμότητα το ΠΝ από τη Σαμοθράκη μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος». Συν:: «Ελλάδα – Τουρκία : Συναγερμός για “θερμό” Ιούλιο: Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για πιθανή πρόκληση “θερμού επεισοδίου” από την Άγκυρα». Τέλος: Μητσοτάκης από το Φόρουμ Δελφών: «Προκλητική η Τουρκία. Θα λάβει την απάντηση της Ελλάδας».

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ
Συγγραφέας, Καθηγητής-Διεθνολόγος,
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας
https://www.triklopodia.gr

Διαβάστε επίσης

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ - 
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΒΥΗ.
ΕΔΩ

Φωτεινός ΣΤΑΥΡΟΣ κάθισε αρκετή ώρα πάνω
 από τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ στην Αίγινα και
 μεταμορφώθηκε σε Πύρινη Ρομφαία
ΕΔΩ

Καλεντερίδης: Θα βγάλουν πλοίο οι Τούρκοι, 
τρέχει να προλάβει η Ελληνική Ελίτ αλλά...για ίδιον όφελος
ΕΔΩ

Η παράνοια του πολιτικά ορθού
ΕΔΩ


ΣΚΑΙ: ...Προετοιμάζουμε την κοινή γνώμη
 για υποχωρήσεις στη Χάγη για το Αιγαίο


«Πετσόκοψαν» την ΑΟΖ των
 Διαπόντιων νήσων και των Στροφάδων


Μόρφου Νεόφυτος: Μέχρι να φτάσουμε 
στο καλό...Θα σειστεί το σύμπαν!

Κων/νος Γρίβας: Έπεσαν οι μάσκες
- Ανάγκη Εθνοκεντρικής Στρατηγικής

Στ. Λυγερός: είμαστε στο παρά πέντε...

π. Δωρόθεος: Πιθανό αιματηρό επεισόδιο με την Τουρκία τον Ιούνιο
- Μακριά από το εμβόλιο με το τσιπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου