Πάνε και οι νυχτερίδες και οι...μπούφοι, ένα-ένα τα πουλάκια ξεμυτάνε-ίζουν. Όλοι συνομωσιολόγοι..!
-Η Βρετανία ζητά εξηγήσεις από την Κίνα για «τις συνθήκες εμφάνισης του κορωνοϊού» - «Να μας πείτε από που προήλθε»!
-«Βόμβα» – Έπαθε… Τραμπ ο Μακρόν κι αφήνει αιχμές για Κίνα και κορονοϊό
--Κορωνοϊός: Η Βρετανία έθεσε επίσημα θέμα στην Κίνα για τη προέλευσή του υπονοώντας ότι πρόκειται για βιολογικό όπλο!
Για πρώτη φορά η Βρετανία ζήτησε την διενέργεια διεθνούς έρευνας για τις συνθήκες εμφάνισης του κορωνοϊού στην Κίνα.
Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε ότι «οι σχέσεις μας δεν μπορεί να είναι οι ίδιες με την Κίνα μετά το πέρας της κρίσης».
Ο Ράαμπ τόνισε ότι η Βρετανία θα επιδιώξει διεθνή έρευνα πάνω στην αιτία εμφάνισης του κορωνοϊού και στον λόγο της ανεξέλεγκτης διασποράς της νόσου στην Κίνα και μετά στον υπόλοιπο κόσμο, υπαινισσόμενος ότι είναι προϊόν εργαστηρίου και βιολογικό όπλο.
Επεσήμανε δε, ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να υιοθετήσει μια πιο αυστηρή πολιτική σε θέματα εμπλοκής της κινεζικής Huawei στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών επιπέδου 5G, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάρτηση της χώρας από το κομμουνιστικό κράτος.
Έτσι μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία ζητά ουσιαστικά εξηγήσεις από την Κίνα για τον φονικό ιό COVID-19, κάτι που μπορεί να έχει επιπλοκές στο διεθνές σύστημα ασφάλειας, ιδιαίτερα από στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
Αυτό γιατί η Κίνα πιέζεται διεθνώς να προχωρήσει σε διαφάνεια αναφορικά με τις συνθήκες εμφάνισης του ιού και η πίεση αυτή, όσο η πανδημία θα υποχωρεί θα αυξάνεται συνέχεια.
Έτσι πολλοί δεν αποκλείουν μια κίνηση αντιπερισπασμού από το Πεκίνο στη Θάλασσα της νότιας Κίνας και σε διαφιλονικούμενες περιοχές προκειμένου να στρέψει αλλού τη διεθνή προσοχή.
Ο ΠΟΥ πάντως έσπευσε για ακόμη μια φορά να προσφέρει την στήριξή του στην Κίνα λέγοντας ότι ο ιός δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο, όπως αυτό της Ουχάν. Σημασία έχει πως τα μεθεόρτια από την πανδημία, όπως είπε και ο Βρετανός υπουργός θα φέρουν μεγάλες ανακατατάξεις στη διεθνή σκηνή και ιδιαίτερα στις σχέσεις Κίνας με ΗΠΑ κατά κύριο λόγο και Βρετανία κατά δεύτερο και χωρίς κανείς να γνωρίζει που αυτή η αντιπαράθεση θα σταματήσει
--«Βόμβα» – Έπαθε… Τραμπ ο Μακρόν κι αφήνει αιχμές για Κίνα και κορονοϊό
Και ο Μακρόν στον… χορό για το πώς ξεκίνησε ο κορονοϊός! Στα “χνάρια” ΗΠΑ και Λονδίνου εκφράζει επιφυλάξεις για την κινεζική διαχείριση της κρίσης. «Ας μην είμαστε αφελείς… Δεν ξέρουμε. Και ακόμη υπάρχουν πράγματα που συνέβησαν και δεν γνωρίζουμε».
Για πολλά σκοτεινά σημεία στη διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού από την Κίνα έκανε λόγο ο Εμάνουελ Μακρόν λέγοντας στους Financial Times ότι «υπάρχουν προφανώς πράγματα που έχουν συμβεί για τα οποία δεν γνωρίζουμε».
«Ας μην είμαστε τόσο αφελείς λέγοντας ότι ήταν πολύ καλύτερη», είπε για το πώς χειρίστηκε η Κίνα την κατάσταση. «Δεν ξέρουμε. Και ακόμη, προφανώς υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε.
Οι επιφυλάξεις του Γάλλου προέδρου εντάσσονται στις αμφιβολίες που εξέφρασαν Λονδίνο και Ουάσιγκτον.
Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε λίγο νωρίτερα το Πεκίνο ότι πρέπει να απαντήσει σε «δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση του ιού και γιατί δεν τον σταμάτησε νωρίτερα».
Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά της, κατηγόρησε την Κίνα ότι «απέκρυψε» τη σοβαρότητα της πανδημιάς στο ξεκίνημά της στην Κίνα και την Τρίτη πάγωσε την αμερικανική χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατηγορώντας τον ότι ευθυγραμμίστηκε με τις κινεζικές θέσεις.
Η Μόσχα παρενέβη σήμερα το απόγευμα, προς υπεράσπιση του Πεκίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ότι οι κατηγορίες εναντίον της Κίνας, ότι παραπληροφόρησε για τον νέο κορονοϊό που πρωτοεμφανίστηκε εκεί, ήταν «αντιπαραγωγικές».
Η ΕΕ θα καταρρεύσει αν δεν στηρίξει τις χώρες που πλήττονται, προειδοποιεί ο Μακρόν
«Είμαστε σε μια στιγμή της αλήθειας, για να αποφασίσουμε αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πολιτικό εγχείρημα ή μόνο ένα εγχείρημα αγοράς. Νομίζω ότι είναι ένα πολιτικό εγχείρημα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στους Financial Times.
Οι λαϊκιστές θα κερδίσουν «στην Ιταλία, την Ισπανία, ίσως στην Γαλλία και αλλού» αν τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θεσπίσουν ένα ταμείο διάσωσης που μπορεί να εκδώσει κοινό χρέος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος στους FT, υποστηρίζει ότι «αν πρόκειται για ένα πολιτικό εγχείρημα, τότε ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η προτεραιότητα και υπάρχουν έννοιες αλληλεγγύης που υπεισέρχονται… Η οικονομία έρχεται ως επακόλουθο», σε μια έμμεση αναφορά στην Γερμανία και την Ολλανδία, που είναι απρόθυμες να συγκεντρώσουν κρατικά χρέη.
Οι ευρωπαϊκές χώρες «δεν έχουν άλλη επιλογή» από το να θεσπίσουν ένα ταμείο που «να μπορεί να εκδώσει κοινό χρέος με μια κοινή εγγύηση», είπε τονίζοντας πως η Ε.Ε. θα καταρρεύσει ως πολιτικό εγχείρημα αν δεν στηρίξει τις ισχυρά πληττόμενες οικονομίες όπως αυτή της Ιταλίας, να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, μια έλλειψη αλληλεγγύης θα ευνοούσε την άνοδο των λαϊκιστών στην εξουσία.
«Προφανώς, επειδή (οι λαϊκιστές) θα πουν: ‘Ποια είναι αυτή η (ευρωπαϊκή) περιπέτεια που μου προσφέρετε; Αυτοί οι άνθρωποι δεν σας προστατεύουν όταν έχετε μια κρίση, αυτοί δεν σας προστατεύουν από την επόμενη μέρα, δεν έχουν αλληλεγγύη μαζί σας’», τόνισε.
Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως η εγκατάλειψη ελευθεριών για την καταπολέμηση της ασθένειας θα αποτελούσε απειλή για τις δυτικές δημοκρατίες.
«Κάποιες χώρες κάνουν αυτή την επιλογή στην Ευρώπη», τόνισε σε μια προφανή αναφορά στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος με την πρόφαση της μάχης κατά του ιού, συγκέντρωσε υπερεξουσίες στη χώρα του.
«Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το DNA των βασικών μας αρχών με την πρόφαση ότι υπάρχει μια υγειονομική κρίση».
Σφοδρή αντιπαράθεση για τον ΠΟΥ
Στο μεταξύ στα άκρα τραβούν το σχοινί Ντόναλντ Τραμπ και Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή την ανάγκη χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).
Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη (16.04.2020) η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον Π.Ο.Υ. εν αντιθέσει με την εκπεφρασμένη θέση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Από την πλευρά τους οι 7 ισχυροί δεσμεύτηκαν, στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσαν οι ΗΠΑ, οι οποίες ασκούν την προεδρία της Ομάδας αυτήν την περίοδο, να εργαστούν από κοινού για την επανεκκίνηση των οικονομιών τους που έχουν παραλύσει από την πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Οι ηγέτες της G7 ανέθεσαν στους υπουργούς τους να εργαστούν μαζί για να προετοιμάσουν όλες τις οικονομίες της G7 να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια, πάνω σε βάσεις που θα τους επιτρέψουν να ανακτήσουν την οικονομική ανάπτυξή τους με συστήματα υγείας πιο ανθεκτικά και με αξιόπιστες αλυσίδες ανεφοδιασμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτήν.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι ηγέτες επικέντρωσαν μεγάλο μέρος της συζήτησής τους στον ΠΟΥ και ζήτησαν να υπάρξει μια «εξέταση και εις βάθος μεταρρύθμιση» του Οργανισμού αυτού, στηρίζοντας τις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέναντι σε αυτό το όργανο του ΟΗΕ.
Αναγνώρισαν ότι οι χώρες της G7 καταβάλλουν κάθε χρόνο πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε την έλλειψη διαφάνειας και τη συστηματική κακοδιαχείριση της πανδημίας εκ μέρους του ΠΟΥ», υποστηρίζει η Ουάσινγκτον
https://www.newsit.gr/kosmos/vomva-epathe-tramp-o-makron-ki-afinei-aixmes-gia-kina-kai-koronoio/3014129/
Διαβάστε επίσης
Πλανήτης «φυλακή»: Θα βρίσκουν τους πάντες σε πόλεις,
βουνά και σπηλιές (Doc-Vid)
Έρχονται Υποχρεωτικά Εμβόλια με Τσιπάκι – Αντισταθείτε!
Κορονοϊός: Ο εκκλησιασμός των ορθοδόξων πιστών στην Γεωργία (pics)
Τελικά 2 Πασχαλιές φέτος – Προφητεία Αγ. Κοσμά Αιτωλού – Έρχεται το Ποθούμενο; Τι να αναμένουμε;