Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Μόρφου Νεόφυτος: Ομοφυλοφιλία και πάθη

Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης ΜΟΡΦΟΥ: ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ και ΠΑΘΗ | CyprusTimes
Στις επάλξεις της Ορθοδοξίας
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση ομιλίας του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, στην οποία εμφανιζόταν να υποστηρίζει πως αν μία έγκυος
πραγματοποιήσει παρά φύσιν ερωτική συνεύρεση, το παιδί της θα γεννηθεί ομοφυλόφιλο, ο Μόρφου λύνει τη σιωπή του και μιλά στον Παναγιώτη Δημόπουλο και τη Cyprus Times.

Θεωρεί στοχευμένη την επίθεση που δέχθηκε και μιλά για χειραγώγηση των ΜΜΕ και για «χτυπήματα» 40 ημερών από μέρους των δημοσιογράφων που απομόνωσαν με τη μέθοδο της «ψαλίδας» μέρος της ομιλίας του.

Ο ίδιος μιλά για την κληρονομικότητα των επιθυμιών και το επίκτητο, κάνει λόγο για τη δυσωσμία του πάθους και υποστηρίζει πως και η κρεβατοκάμαρα αφορά τον Θεό όπως τον αφορά και η κουζίνα.

Κάνει λόγο για μια νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να φιμώσει τον λόγο του Θεού παραθέτοντας ως παράδειγμα το youtube που «κατεβάζει» ολόκληρες σελίδες με χριστιανικό περιεχόμενο επικαλούμενο τη ρητορική μίσους, ενώ την ίδια ώρα όποιος θέλει εκφράζεται ελεύθερα εναντίον Αγίων και της εκκλησίας και το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πορνό βίντεο...

  "ἔλεγεν οὖν πρὸς αὐτούς· ο μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι· δεήθητε οὖν τοῦ κυρίου τοῦ θερισμοῦ ὅπως ἐκβάλῃ ἐργάτας εἰς τὸν θερισμὸν αὐτοῦ" (Λουκ. 10,2)