Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

"Τσίρκο" στο Βατικανό: Ο δαίμονας βγήκε από το καυκί του

 Βατικανό: Σε «τσίρκο» μετέτρεψαν θρησκευτική εκδήλωση παρουσία του Πάπα (βίντεο)
Θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει... (Βίντεο 5 min)
«Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία του κακού» 
(ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ)
«Φεύγετε τούς Παπικούς ως φεύγει τις από όφεωςκαι από προσώπου πυρός» (ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ)

Σε «τσίρκο» μετέτρεψαν το Βατικανό κατά τη διάρκεια της πρώτης επαφής της χρονιάς του Πάπα με τους πιστούς που
πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Τετάρτη του νέου έτους.

Η Τετάρτη είναι  η ημέρα που παραδοσιακά ο Πάπας δέχεται στο Βατικανό πιστούς προκειμένου να συναντηθεί μαζί τους.

Η πρώτη περίσταση όμως κάθε χρόνο έχει την έννοια της γενικής συνάθροισης στο κτίριο της «γενικής ακρόασης» (udienza generale).

Κάποιοι όμως σκέφτηκαν στο Βατικανό για το 2020 και στην πρώτη επαφή του Πάπα με τους πιστούς να κλείσουν την εκδήλωση με ένα… τσίρκο, το τσίρκο Aqua , που δεν είναι ιταλικό, αλλά θα βρίσκεται στη Ρώμη μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, για εμφανίσεις, ενώ έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί και την Ελλάδα.

Χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συμπαθή κατά τα άλλα κατηγορία εργαζομένων σε τσίρκο, (πρόκειται για μια  εργασία επίπονη, δύσκολη  και πολλές φορές  επικίνδυνη) εντούτοις η επιλογή από κάποιους (ο πρωθυπουργός λαμβάνει τις αποφάσεις αυτές) μέσα στο Βατικανό (πιθανότατα ο Πάπας να ενημερώθηκε την ίδια ημέρα για την παρουσία ενός τέτοιου  θεάματος) προκαλεί α μη τι άλλο αλγεινή εντύπωση.

Και όλα αυτά που; Στο διαβόητο κτίριο των γενικών ακροάσεων το οποίο σε τίποτα δε θυμίζει κάποιο κτίριο θρησκευτικών τελετών και δη χριστιανικών. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο έχει σχεδιαστεί ως το κεφάλι ενός ερπετού.


Αυτό κατασκευάστηκε το 1971 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Pier Luigi Nervi και είναι χωρητικότητας 6.300 θέσεων.

Τρία πράγματα προκαλούν εντύπωση: Πρώτα η σχεδίαση στο εσωτερικό, παραπέμποντας στο κεφάλι ενός ερπετοειδούς, δεύτερον το ιερογλυφικό πίσω ακριβώς από τη θέση του Πάπα που μοιάζει σαν βγήκε από την…  κόλαση και τρίτον η παντελής απουσία οπουδήποτε σταυρού!

Το τεράστιο αυτό ταμπλό σχεδιάστηκε από τον Pericle Fazzini, και έχει τίτλο «Η ανάσταση»! (La Resurrezione) και τοποθετήθηκε στη θέση του το 1977. Υποτίθεται ότι απεικονίζει  την Ανάσταση του Κυρίου, αλλά η κεντρική φιγούρα μόνο ως ο Χριστός δεν δείχνει, ενώ εάν παρατηρηθεί καλά φαίνεται σαν ένα φίδι να βγαίνει από το κεφάλι, του υποτιθέμενου κατά τα άλλα Χριστού!


Μέσα σε αυτό το απόκοσμο σκηνικό, εάν συνδυαστεί με το τσίρκο και την απουσία του οποιοιδήποτε χριστιανικού συμβόλου, τα ερωτήματα για το ποιος διοικεί το Βατικανό, ο Πάπας ή κάποιοι άλλοι πέριξ αυτού,  είναι εύλογα.

Δείτε το βίντεο


Σ.σ.: Αγαπητοί καθολικοί "ακόλουθοι" του Πάπα. Τι έτι χρείαν έχετε μαρτύρων;
Επιστροφή στην Αγία Ορθοδοξία, την Εκκλησία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.