Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Drones «ξεγυμνώνουν» την ΕΛΑΣ - Πόσοι ήταν τελικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (video)

Ο μαθηματικός Νίκος Λυγερός, ένας εκ των ομιλητών της μεγαλειώδους συγκέντρωσης δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube βίντεο από
drone που φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο το μέγα πλήθος που έδωσε το παρών στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.


Μπορεί η ΕΛΑΣ να κάνει λόγο για μόλις 60.000 διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά όπως θα διαπιστώσετε στα παρακάτω βίντεο ο πραγματικός αριθμός των πολιτών ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και όλους τους γύρω δρόμους έστειλε για μία ακόμα φορά ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε έναν ιστορικό συμβιβασμό, εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Κρατώντας ελληνικές σημαίες πολίτες όλων των ηλικιών, οικογένειες με μικρά παιδιά, παρέες νέων ανθρώπων, αλλά και μεγαλύτεροι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και έδωσαν το παρών από νωρίς το μεσημέρι.



Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι Βορειοηπειρώτες έφτασαν στο Σύνταγμα κρατώντας τη σημαία που είχε ράψει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο ομογενής που έπεσε νεκρός στους Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου από άντρες της αλβανικής αστυνομίας. Έντονη ήταν και η παρουσία της Εκκλησίας, με δεκάδες ιερείς αλλά και εκπροσώπους του Αγίου Όρους να παρευρίσκονται στις πρώτες γραμμές της διαδήλωσης.