Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

"Χαρτο"-πόλεμος: Επίθεση-φιάσκο του Νάτο στη Συρία (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για επιθεση ηπα σε συρια
- Κτύπημα-«χάδι» σε Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία - Ελάχιστες ζημιές.
- Ρωσία: «Είναι ανώμαλοι»! Έριξαν 103 cruise. Οι «Περισσότεροι από τους μισούς καταρρίφθηκαν». «Οι άλλοι κτύπησαν άδεια κτίρια».
- Μαθήματα λογοκρισίας στο Sky News – Έκοψαν στον αέρα στρατηγό που αμφισβήτησε την επίθεση με χημικά από τον Άσαντ (vid).

Η πλειοψηφία των πυραύλων cruise που εκτοξεύθηκαν από τις εναέριες και πλωτές
πλατφόρμες ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας καταρρίφθηκαν από την ρωσική και την συριακή αντιαεροπορική άμυνα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, μεταδίδει το Russia Today: «The  majority of rockets fired in Syria by the UK, US, and France were intercepted by Syrian air defense systems, the Russian Defense Ministry said».


Οσο για το πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν: «The warplanes and vessels of the US and its allies launched over 100 cruise missiles and air-surface missiles on Syrian civil and military facilities, the ministry stated».

Όπως αναφέρει ο Ρώσος στρατηγός, Σεργκέι Ρουντσκόι, καταρρίφθηκαν συνολικά από Ρώσους και Σύρους περί τα 71 βλήματα cruise από τα 103, μειώνοντας κατά πολύ τα αποτελέσματα μιας ήδη περιορισμένης επίθεσης που έγινε περισσότερο «για τα μάτια του κόσμου» παρά για να επιτευχθούν ουσιαστικά πλήγματα στην Συρία και τον πολεμικό μηχανισμό της.

Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 την Συρία και άλλες χώρες, συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι με τις ενέργειές τους στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Δύο αντιτορπιλικά Arleigh Burke και στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β από την Μεσόγειο και μάλλον δύο υποβρύχια, ήταν οι βασικές αμερικανικές πλατφόρμες εκτόξευσης των πυραύλων cruise κατά της Συρίας.

Πρόκειται, ίσως για την πλέον αποτυχημένη επίθεση του τύπου, στην ιστορία των στρατιωτικών συγκρούσεων, από την άποψη των στρατιωτικών αποτελεσμάτων.

Κτυπήθηκαν άδεια κτίρια, οι Ρώσοι είχαν "απλωθεί" στις κρίσιμες συριακές μονάδες ως "ασπίδα" και δεν τόλμησαν οι δυτικοί να τους κτυπήσουν και ούτε κατά διάνοια να πληγεί η βάση Χμέιμιμ ή η Ταρσός..
Nα σημειώσουμε ότι τα γαλλικά Rafale εκτόξευσαν πυραύλους SCALP EG (12 βλήματα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες), αλλά μόνο το 30% κατάφερε να φτάσει στους στόχους του, καθώς το 70% καταρρίφθηκε από τα ρωσικά και συριακά αντιαεροπορικά. Ειδικά τα α/α SHORAD Pantsir S.1, «έκαναν πάρτι» με τυς δυτικούς cruise.

Οι δυτικοί πύραυλοι πέρασαν μόνο από τις περιοχές που δεν φυλάγονταν.

Εχει την σημασία του αυτό, για να δούμε την επιβωσιμότητα των ελληνικών SCALP σε περιβάλλον υψηλής απειλής.


Μαθήματα λογοκρισίας – Έκοψαν στον αέρα στρατηγό που αμφισβήτησε την επίθεση με χημικά από τον Άσαντ.
Μαθήματα λογοκρισίας – Έκοψαν στον αέρα στρατηγό που αμφισβήτησε την επίθεση με χημικά από τον Άσαντ | Newsit.gr
Ούτε τη φράση του δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο βρετανός, εν αποστρατεία στρατηγός Τζόνοθαν Σο που μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στο Sky News τόλμησε να αμφισβητήσει την επίθεση με χημικά από τον Άσαντ στη Συρία.
«Ποιο πιθανό κίνητρο θα μπορούσε να είχε η Συρία για να εξαπολύσει χημική επίθεση αυτή τη στιγμή; Οι Σύροι κερδίζουν, κι αν δεν πιστέυετε εμένα, το λέει και ο στρατός των ΗΠΑ» είπε ο στρατηγός που ήταν μάλιστα και επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ

Στη συνέχεια ανέφερε τα λόγια του Joseph Votel, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ο οποίος παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα ότι ο Ασαντ «έχει κερδίσει τον πόλεμο» και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε τις προθέσεις των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά του τη σύγκρουση.

«Και ξαφνικά έχουμε αυτό…» είπε ο Σο που πριν ολοκληρώσει τη φράση του άκουσε την πανικόβλητη παρουσιάστρια να του λέει: «Κάνατε πολλη υπομονή για μας αλλά λυπάμαι πολύ… Πρέπει να σταματήσουμε εδώ τώρα…» αφήνοντάς τον «παγωτό»!

Δείτε το βίντεο μνημείο – λογοκρισίας