Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μήνυση κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ από τους Αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Μήνυση κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ από τους Αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη
"Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τάσσεται κατά των πλειστηριασμών..."
Αφορμή στάθηκε η άγρια επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί το μεσημέρι της Τετάρτης από
ομάδα διαδηλωτών που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί. Μάλιστα αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.


Όπως καταγγέλλουν σχετικά με την επίθεση, "μέρος της ενέργειας αυτής, καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει τα πρόσωπα που επιτέθηκαν, τις συνθήκες της επίθεσης και την ανυπαρξία εντολών εκ μέρους του επικεφαλής. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς, είναι γνωστά άτομα που έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοιου τύπου επεισόδια".

Επίσης οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν πως " Όπως ενημερωθήκαμε, οι εντολές που δέχτηκαν οι συνάδελφοι ήταν η στάση άμυνας, χωρίς την παραμικρή χρήση δημοσίων ειδών. Αυτό επί της ουσίας συνιστά την απόλυτη αδράνεια της Αστυνομίας που μαθηματικά οδηγεί στον τραυματισμό συναδέλφων μας, όπως κι έγινε", ενώ ξεκαθαρίζουν πως "Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τάσσεται κατά των πλειστηριασμών, πλην όμως επισημαίνουμε ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση τον ρόλο του σάκου του μποξ ανάμεσα στους πολίτες και την κυβέρνηση.

Αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα υπέρ των πλειστηριασμών είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σημερινής κατάστασης που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Η Αστυνομία δεν θα σηκώσει το βάρος αυτής της απόφασης που αντιτίθεται στην κοινωνική ευημερία των πολιτών της χώρας μας".