Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Κρίσιμες εξελίξεις: «Κόπηκε» η επικοινωνία των ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Τουρκίας

Αποτέλεσμα εικόνας για γεεθα ελλάδας τουρκιας
ΕΔΕ στο Πεντάγωνο για τη σύλληψη των στρατιωτικών (Βίντεο)
Στα ύψη ανεβαίνει η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας–Τουρκίας, μετά την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους στον Έβρο


Το υπουργείο Άμυνας δεν κρύβει την έντονη δυσαρέσκειά του για την διαφαινόμενη πρόθεση της Τουρκίας να τραινάρει την υπόθεση κρατώντας αιχμαλώτους στις φυλακές τους δύο Ελληνες. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός πως σύμφωνα με το «Live News»  στο Epsilon, «κόπηκαν» οι σχέσεις των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών. Ωστόσο, στο υπουργείο αισιοδοξούν πως τελικά η Αγκυρα θα κατανοήσει πως η υπόθεση δεν κρύβει κάτι «ύποπτο».

Να σημειωθεί ότι οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναύαρχος Ευαγγέλος Αποστολάκης και Στρατηγός Χουλούτ Ακάρ, στις αρχές της κρίσης στον Εβρο, προσπάθησαν να λύσουν την κατάσταση σε στρατιωτικό επίπεδο, τηρώντας την πρακτική που ίσχυε σε προηγούμενα περιστατικά τα οποία είχαν σημειωθεί στο παρελθόν στη μεθόριο. Γρήγορα όμως, ο Τούρκος ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τον Ελληνα ομόλογό του ότι σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση δεν μπορούσε να επιλυθεί με τον ίδιο τρόπο και ότι το περιστατικό ήταν πλέον αρμοδιότητα της τουρκικής δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ταυτόχρονα θα αξιοποιηθούν και οι πληροφορίες από την ΕΥΠ σχετικά με το στίγμα των δύο αντρών, από τη στιγμή που τα είχαν στα χέρια τους και ξεκίνησαν τις περιπολίες μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν.

Στο Πεντάγωνο εκτιμούν πως τα στοιχεία θα τους δώσουν απαντήσεις και επιχειρήματα στην ελληνική πλευρά.

www.crashonline.gr