Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Lidl «αφαίρεσαν» τον Σταυρό από φωτογραφίες εκκλησιών της Σαντορίνης!

Απίστευτο: Τα Lidl «αφαίρεσαν» τον Σταυρό από φωτογραφίες εκκλησιών της Σαντορίνης!
Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl αποφάσισε να... αφαιρέσει τους σταυρούς πάνω από εκκλησία της Σαντορίνης από φωτογραφία! 
«Είμαι σοκαρισμένος που είδα τα Lidl που
πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» έγραψε πελάτης του καταστήματος, ονόματι Αντουάν, απευθυνόμενος στο δίκτυο RTL που ανέδειξε και το θέμα. 

Mάλιστα, επισύναψε και τις φωτογραφίες από τη συσκευασία που αγόρασε από το Βέλγιο και του προκάλεσε έντονη δυσφορία και ενόχληση. 

H φωτογραφία πριν (πάνω) και μετά 

Το παραδοσιακό αυτό σαντορινιό τοπίο επιλέχθηκε για να «συνοδεύει» τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ERIDANOUS, τα οποία διατίθενται από τα Lidl. Έτσι, η εκκλησία δίχως σταυρό στην Σαντορίνη κάνει την εμφάνισή της πάνω σε συσκευασίες γιαουρτιών, φιστικιών, φέτας ή ακόμη και μουσακά. 

«Ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός» αναφέρει το δίκτο RTL.be, και παραθέτει τη σχετική απάντηση: «Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία». 

Δεν εξήγησε, όμως, για ποιους λόγους επιλέχθηκε το εν λόγω τοπίο και όχι κάποιο στο οποίο δεν εμφανιζόταν κάποια εκκλησία ή άλλο χριστιανικό σύμβολο. 

Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς καταναλωτές να δηλώνουν σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι από την απόφαση της γερμανικής αλυσίδας. 

Έτσι, η γερμανική αλυσίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους καταναλωτές: «η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν» δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα εκπρόσωπος του Lidl.