Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μουσταλευριά: «το γλυκό του τρύγου»

Υλικά:

5 ποτήρια νεροῦ κομμένο μοῦστο,

3/4 ποτηριοῦ νεροῦ ἀλεύρι γιά ὅλες τίς χρήσεις,

1/4 ποτηριοῦ νεροῦ σιμιγδάλι ψιλό,

1/2 κουταλάκι γλυκοῦ κοπανισμένη μαστίχα,

1 κουταλάκι σούπας θυμαρίσιο μέλι,  

1 φλιτζάνι καβουρδισμένα ἀμύγδαλα

Γιά τό γαρνίρισμα: 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένο σουσάμι καί κανέλα.


Τρόπος ἐκτέλεσης:

Ἡ μουσταλευριά ἑτοιμάζεται σέ 15 λεπτά. Πρῶτα βάζετε τό μοῦστο σέ κατσαρόλα γιά νά ζεσταθεῖ.

Στή συνέχεια προσθέσετε τό ἀλεύρι καί τό σιμιγδάλι ἀνακατεύοντας μέ σύρμα (ὄχι μέ κουτάλα) γιά νά μή σβολιάσουν.

Ἔπειτα ρίξετε τό μέλι, τά ἀμύγδαλα καί τή μαστίχα συνεχίζοντας τό ἀνακάτεμα.

Μόλις ἡ μουσταλευριά πάρει μία βράση, τήν ἀδειάζετε σέ μπολάκια ἤ σέ ἕνα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.

Μετά τήν πασπαλίζετε ὅσο εἶναι ἀκόμα ζεστή μέ καβουρδισμένο σουσάμι καί κανέλα καί ἡ μουσταλευριά σας εἶναι ἕτοιμη.

Καλή ἐπιτυχία!

Κατηχητικό Σχολεῖο Ἐνορίας Εὐαγγελισμοῦ Θεοτόκου Σητείας