Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

“Κεραυνοί” από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη “λύση με το ζόρι” με τουρκικό στρατό κατοχής

xrysostomos
Ακούστε τη συνέντευξή του στο Ράδιο 9.84
Τσίπρας και Αναστασιάδης συμφώνησαν ότι Ελλάδα και Κύπρος προχωρούν χέρι-χέρι. Προς ποια κατεύθυνση είναι το ερώτημα.
Ο λεγόμενος “διεθνής παράγοντας” πιέζει με λύσσα για “λύση” εδώ και τώρα
Με όρους που δεν μπορούν όχι απλά να γίνουν δεκτοί από Λευκωσία και Αθήνα.Κακώς συζητούνται έστω σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μιλώντας στο Ράδιο 9.84 της Κρήτης είπε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους και τη λογική τους:
Λύση με στρατιωτική παρουσία και συνέχεια της Κατοχής από την Τουρκία, σε τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν υπάρχει! Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι “οποιαδήποτε μορφή συνομοσπονδίας και όχι μία ομόσπονδη Κύπρος με αρμονική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, είναι απλά μία λύση που εξυπηρετεί την Τουρκία”.
Τι άλλο ανέφερε:
“Είναι λάθος μία πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, που θα οδηγήσει μαθηματικά σε νέα ήττα τον Ελληνισμό, την ώρα που το θέμα της Κύπρου θα πρέπει να παραμείνει διεθνές”.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου χαρακτήρισε ανεξήγητη τη σπουδή του Κύπριου Προέδρου  στη βάση των πιέσεων της απερχόμενης Αμερικανικής Διοίκησης στις ΗΠΑ, ενώ εξήρε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Έλληνα ΥΠΕΞ, ευχόμενος να μην μετακινηθούν από αυτή τη στάση. Η Τουρκία κατέληξε, ποτέ δεν βιάζεται στο στρατηγικό στόχο για έλεγχο της Κύπρου, σε αντίθεση με τον ελληνισμό που πάντα διακατέχεται από ερασιτεχνισμό στα μεγάλα εθνικά ζητήματα.
Ακούστε τη συνέντευξή του στο Ράδιο 9.84.