Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ο Άσαντ προειδοποιεί για απειλή Γ΄ΠΠ λόγω Συρίας

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, προειδοποίησε για την απειλή μια παγκόσμιας σύρραξης στη Συρία

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κατάσταση στον κόσμο είναι σαν ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος.
Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα « Κομσομόλσκαγια Πράβντα», ανέφερε το τι γίνεται τώρα στη Συρία και τον τρόπο για την επίλυση της σύγκρουσης.


Σύμφωνα με τον Άσαντ, «σήμερα έχουμε μια κατάσταση που θυμίζει τον  Ψυχρό Πόλεμο. Αυτό δεν είναι κάτι που εμφανίσθηκε τώρα, διότι πιστεύω ότι η Δύση και κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταμάτησαν τον ψυχρό πόλεμο, ακόμη και μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ», είπε ο Πρόεδρος της Συρίας.


Ο Άσαντ τόνισε ότι η διαδικασία αντιπαράθεσης περιλαμβάνει «πολλά πολιτικά παρασκήνια»  και σημείωσε ότι κατά την άποψή του, η Συρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά.


«Ο κύριος στόχος είναι να διατηρηθεί η αμερικανική ηγεμονία σε όλον τον κόσμο, να μην αφήσουν κανένα άλλο να είναι εταίρος στην πολιτική ή στο διεθνές επίπεδο, είτε πρόκειται για τη Ρωσία ή τους συμμάχους τους στη Δύση», είπε και πρόσθεσε ότι γίνεται αισθητός ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος παρόλο που ακόμη δεν υπάρχει άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση».


Ο Σύρος πρόεδρος αναφερόμενος στις ενισχύσεις που δέχονται  οι τρομοκράτες από χώρες της Δύσης, δημιουργούν τα όλο σκηνικό στη Συρία. Δήλωσε ότι «οι ιδεολόγοι μαχητές» μπορούν να ηττηθούν μόνο με την καταστροφή τους.


«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν θέλουν το διάλογο και δεν υπάρχει χρόνος για διάλογο, πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», είπε χαρακτηριστικά.