Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από 5 ενοχλητικά έντομα

Δείτε πως μπορείτε να απομακρύνετε από το σπίτι σας ή το εξοχικό σας πέντε ενοχλητικά έντομα με φυσικό και ανέξοδο τρόπο.
Τα έντομα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε όμως εύκολα να απαλλαγείτε από αυτά χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα γεμάτα χημικά εντομοκτόνα, με απλούς, φυσικούς και ανέξοδους τρόπους.


Κουνούπια
Ο πιο εύκολος να απαλλαγείτε από τα κουνούπια είναι να εξαφανίσετε τα αρωματικά ίχνη που αφήνουν πίσω τους προκειμένου να προσανατολίζονται στον χώρο. Αν λοιπόν καθαρίσετε ή ψεκάσετε τον χώρο σας με ένα μείγμα που περιέχει ¼ του ποτηριού ξύδι, 2 κούπες νερό και 10-15 σταγόνες έλαιο από μέντα ή σκόρδο ή ευκάλυπτο τα κουνούπια θα σταματήσουν να σας επισκέπτονται. Επίσης μπορείτε να φυτέψετε αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας όπως ο δυόσμος, ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, ο κατιφές και το μελισσόχορτο.

Αράχνες
Χρησιμοποιήστε έλαιο μέντας, που θα το διαλύσετε σε ένα μπουκάλι νερό και ψεκάσετε με αυτό τα σημεία όπου συνηθίζουν να συχνάζουν, όπως για παράδειγμα οι πόρτες, τα παράθυρα, το γρασίδι και τα λουλούδια στον κήπο ή τη βεράντα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μείγμα από έλαιο καρύδας και λευκό ξύδι.

Κατσαρίδες
Οι ενοχλητικές κατσαρίδες σιχαίνονται την μυρωδιά που έχουν οι φλούδες από τα αγγούρια αλλά και τα φύλλα δάφνης. Δοκιμάστε να αφήσετε φύλλα δάφνης ή φλούδες αγγουριών σε σημεία που αποτελούν «περάσματα» κατσαρίδων για να τις απωθήσετε.

Μυρμήγκια
Κόψτε τους την διαδρομή προς το σπίτι σας με το να πασπαλίσετε τα περάσματά τους με πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη ή καπνό τσιγάρου. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε φυσικό εντομοαπωθητικό αναμιγνύοντας ξύσμα λεμονιού με νερό και ψεκάζοντας επάνω στη φωλιά τους. Τα μυρμήγκια επίσης η ρίγανη, η σόδα μαγειρικής και η μέντα.

Μύγες
Σιχαίνονται την μυρωδιά της μέντας, της δάφνης, τω σκόρδων και του ευκάλυπτου. Προμηθευτείτε τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια και ποτίστε κομματάκια βαμβακερού υφάσματος που θα αφήσετε σε διάφορα σημεία ή χρησιμοποιείστε σακουλάκια όπου θα βάλετε μέσα αυτά τα υλικά και βάλτε τα κοντά σε πόρτες και παράθυρα.