Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να μην τολμήσουν τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας»

" Ο σκοπός είναι αυτός ο λαός να αλλοιωθεί, και στην πίστη και στην ιστορία και στις παραδόσεις για να μπορούν εύκολα να μας διαφεντεύουν...Η εκκλησία θα πορευθεί αλλά το έθνος θα ταλαιπωρηθεί."
Τον πόλεμο φαίνεται πως κήρυξε από τις Οινούσσες ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος στη κυβέρνηση για την εμφανέστατη προσπάθειά της να απο-ρθοδοξοποιήσει Παιδεία και Χώρα αναφέροντας χαρακτηριστικά «να μην τολμήσει τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας».

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλιώσει τον ελληνικό λαό την Πίστη του, την Ιστορία του και τις Παραδόσεις του για να διαφευντεύεται πιο εύκολα από τους ξένους.


Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε με νόημα ότι ενώ παλαιότερα δεν νοείτο εκπαίδευση μακριά από τη θρησκεία, «στην εποχή μας αυτό αποτελεί βασική επιδίωξη ορισμένων»

«Υπάρχουν προτάσεις, όχι μόνο από ένα πολιτικό κόμμα αλλά από πολλά, να απαλειφθεί από τον τίτλο του Υπουργείου το «θρησκευμάτων», να λέγεται κάτι άλλο, όπως Υπουργείο Πολιτισμού. Ας το τολμήσουν, ας το κάνουν, θα υποφέρουμε, εμείς και τα παιδιά μας. Η εκκλησία θα πορευθεί αλλά το έθνος θα ταλαιπωρηθεί.

Χρειάζεται προσοχή γιατί όλα αυτά είναι σχεδιασμένα και εν πολλοίς αποφασισμένα. Ο σκοπός είναι αυτός ο λαός να αλλοιωθεί, και στην πίστη και στην ιστορία και στις παραδόσεις για να μπορούν εύκολα να μας διαφεντεύουν», είπε ο ίδιος.

Η επίσκεψή του στο νησί των Οινουσσών δεν έγινε τυχαία καθώς έχει βρεθεί στό στόχαστρο των Τούρκων τους τελευταίους μήνες. Συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και τις αρχές της Χίου και των Οινουσσών ο κ. Ιερώνυμος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους μαθητές, τη λιμενική αρχή αλλά και τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών.


«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φοβηθεί, αφού η λέξη μνημόνιο δεν είναι πρωτάκουστη και στο παρελθόν αρκετοί προσπάθησαν να υποθηκεύσουν τη χώρα όμως οι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω.

Είναι ένα μικρό σύννεφο, όπως αυτά που στο παρελθόν το έθνος μας έχει ξεπεράσει. Έτσι θα ξεπεράσουμε κι αυτό και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να ζούμε» [...]

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Πηγή: 
http://synaxipalaiochoriou.blogspot.gr/2016/06/blog-post_37.html