Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Στο στόχαστρο της Μόσχας το κουρδικό και οι πολιτικές του ΟΗΕ και του Νάτο στα Βαλκάνια.

Мария Захарова не комментировала визит премьер-министра Японии в Россию
Η Εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη σημερινή ενημέρωση Τύπου, κάλεσε
την Τουρκία, όπως μετέδωσε το ΡΙΑ-Νόβοστι «να επιστρέψει στους ειρηνικούς τρόπους διευθέτησης της κατάστασης με τους Κούρδους», δηλώνοντας: «Υπό το φως των καταστροφικών συνεπειών της στρατιωτικής επιχείρησης για τον πληθυσμό, καλούμε για άλλη μια φορά την επίσημη Άγκυρα να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό σε μια ειρηνική διευθέτηση του κουρδικού ζητήματος».

Ανέφερε, ότι η Μόσχα δεν θα απέχει από τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο στην Τουρκία, προσθέτοντας, ότι θα παραστεί ρωσική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής των Αν. Επικεφαλής του Ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.
Χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» και «πολιτικά μεροληπτική» την κριτική του ΟΗΕ έναντι της Ρωσίας, σχετικά με την κατάσταση με τους Τατάρους της Κριμαίας, σημειώνοντας, ότι «οι μη αντικειμενικές προσεγγίσεις, ως προς την εκτίμηση της κατάστασης με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Χερσόνησο υπονομεύουν την ιδιότητα του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ωφελούν τις καταστροφικές δυνάμεις, που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το θέμα των Τατάρων της Κριμαίας για τα περιστασιακά τους συμφέροντα».
Όσον αφορά την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ τη  χαρακτήρισε «τεχνητή», καθώς όπως τόνισε, πραγματοποιείται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η άποψη των πολιτών της χώρας, ενώ εξέφρασε την άποψη, ότι «αυτό αποδεικνύει την επιθυμία των Βρυξελλών να προωθήσει κατά το μέγιστο την διαδικασία εισδοχής και να καταστήσει την κατάσταση μη αναστρέψιμη».
Ανέφερε δε, ότι η υπογραφή πρωτοκόλλου με το ΝΑΤΟ, σχετικά με την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία, «θίγει τα συμφέροντα της Ρωσίας και αναγκάζει τη Μόσχα να προβεί σε κατάλληλη αντίδραση».