Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Δυσαρέσκεια του Αρχιεπισκόπου για Ν. Φίλη

Συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δύο ωρών είχαν την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός κΤσίπρας και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα εκκλησιαστικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει  δημοσίευμα της Real News, στο επίκεντρο της κριτικής του Αρχιεπισκόπου βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Έχω μεγάλη δυσκολία συνεργασίας μαζί του. Δεν μπορώ να συνεργαστώ. Είναι ιδεοληπτικός» είπε στον πρωθυπουργό.  Επεσήμανε ότι: «Άλλα λέει και άλλα κάνει», ενώ του παρέδωσε και επιστολή της Ιεράς Συνόδου για το θέμα των επισκέψεων μητροπολιτικών στα σχολεία.
 Η αντιπαράθεση της Ιεράς συνόδου με τον κ. Φίλη είναι μετωπική και παρά το γεγονός  ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένει τον ανασχηματισμό για να «ζυγίσει» τις πραγματικές διαθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο Μακαριώτατος  κ. Ιερώνυμος έθεσε επίσης στον πρωθυπουργό τρεις κόκκινες γραμμές προκειμένου η Εκκλησία να εισέλθει σε διάλογο για τα θρησκευτικά με την πολιτεία. Πρώτα, να εξακολουθήσει να υπάρχει ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος, δεύτερον να μην υπάρξει μείωση των ωρών διδασκαλίας που ισχύουν σήμερα κια τρίτον να παραμείνει ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος.