Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η Τουρκία σε πόλεμο με τους Κούρδους εντός κι εκτός πόλεων

turkish_armypkk1


Σαράντα πέντε μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν χθες 11 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στο βόρειο Ιράκ, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Από τις επιδρομές των τουρκικών F-16 και F-4 στην περιοχή του Καντίλ, όπου το PKK διατηρεί τις κύριες βάσεις του, καταστράφηκαν επίσης δύο αποθήκες πυρομαχικών και δύο θέσεις πυραύλων Κατιούσα, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Ένας αστυνομικός και τρεις Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και Κούρδων ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας κι ενώ στην περιοχή έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Η νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων σημειώνεται μετά την προχθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι.
Μετά την επίθεση αυτή που πραγματοποίησαν ένας άντρας και μία νεαρή γυναίκα, μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η τουρκική αεροπορία πραγματοποίησε χθες επιδρομές σφυροκοπώντας την ορεινή περιοχή Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται οι βάσεις των Κούρδων. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 45 μέλη του PKK, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τους βομβαρδισμούς πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4, καταστρέφοντας δύο αποθήκες οπλισμού, αλλά και δύο θέσεις εκτόξευσης ρουκετών Κατιούσα, ανέφερε ανακοίνωση του στρατού.
Ο αστυνομικός και οι τρεις μαχητές σκοτώθηκαν στις μάχες που έγιναν στην περιοχή Μπαγκλάρ στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ασφάλειας που επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στη συνοικία Κεγιάρτεπε, μετά την απόπειρα ανδρών του PKK να στήσουν οδοφράγματα αλλά και να παγιδεύσουν δρόμους με εκρηκτικά.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των αστυνομικών συνεχίστηκαν σποραδικά στη διάρκεια της νύχτας, με ελικόπτερο της αστυνομίας να εποπτεύει την περιοχή. Το ξέσπασμα της βίας στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας πυροδοτήθηκε μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων τον περασμένο Ιούλιο μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων ανταρτών και έπειτα από εκεχειρία 2,5 ετών. Οι αντάρτες του PKK πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας στις νοτιοανατολικές πόλεις της Τουρκίας, σε μερικές από τις οποίες, έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
http://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου