Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η Ρωσία όποτε θέλει μετατρέπει το νεο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ σε «πλωτό νεκροταφείο»!

Μετά το κακό έρχεται το χειρότερο, οι τελευταίοι υπερηχητικοί πυραύλοι της Ρωσίας θα μπορούσε να κάνουν το νέο αεροπλανοφόρο της Αμερικής,
κλάσης Ford, ένα «πλωτό νεκροταφείο», λέει ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός αναλυτής Sergei Tischenko.
Αργότερα μέσα στο έτος, το Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει να δεχθεί το USS Τζέραλντ Φορντ, το πιο ακριβό και προηγμένο πολεμικό πλοίο που μπήκε ποτέ στη θάλασσα, σε λειτουργία. Τελικά, τα αεροπλανοφόρα κλάσης Ford μπορεί να αντικαταστήσουν και τα δέκα αεροπλανοφόρα κλάσης Νίμιτς του Ναυτικού, ξεκινώντας με το USS Enterprise.
Αναλύοντας το νέο σκάφος και τα αδύνατα σημεία του, ο Σεργκέι Tischenko, στρατιωτικός αναλυτής και αρθρογράφος για μια ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα τη Svobodnaya PressA, δείχνει ότι, δυστυχώς, για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία, το τελευταίο και καλύτερο αεροπλανοφόρο της Αμερικής θα μπορούσε να μετατραπεί αποτελεσματικά σε ένα τεράστιο πλωτό νεκροταφείο. Και αυτά δεν είναι τα λόγια του, αλλά των ίδιων των Αμερικάνων αναλυτών.
Οι άνθρωποι δημιουργούν για φωτογραφίες μπροστά από το αεροπλανοφόρο USS Ναυτικού Τζέραλντ Φορντ κατά τη διάρκεια της βάπτισης του πλοίου, το Νοέμβριο του 2013.
"Γιγαντιαίο νέο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, που μπορούν να φιλοξενήσει μέχρι και 90 αεροσκάφη και εναέρια οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των drones και του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35), έχει ήδη λάβει μια σειρά από ενθουσιώδεις χαρακτηρισμούς για το υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης, και το ρεκόρ των 15 δις δολαρίων για το κόστος του, " δηλώνει ο Ischenko .
Ωστόσο", ο αναλυτής συνεχίζει, «αν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προσπαθήσει να εισβάλει σε ρωσική ακτή, είναι απίθανο ότι θα φτάσει στον προορισμό του, διότι, θα δεχθεί επίθεση από τα Tu -22M3, υπερηχητικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς που είναι εξοπλισμένα με το Kh-22 πυραύλους, σχεδιασμένα κατά τη Σοβιετική περίοδο ειδικά για χρήση κατά των αεροπλανοφόρων. "
«Αλλά ακόμη και όλα αυτά," ο Ishchenko προτείνει, "θα ήταν σαν παιχνίδια ενός μωρού, αν η Ρωσία καταφέρει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των υπερυπερηχητικών πυραύλων 3M22« ζιργκόν ». Μερικοί τέτοιοι πύραυλοι έχουν ήδη δοκιμαστεί και τεθεί σε υπηρεσία. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι το Ναχίμοφ, βαρύ καταδρομικό με πυρηνικούς πυραύλους, βρίσκεται σήμερα στο στάδιο εκσυγχρονισμού στο λιμένα Severodvinsk, και θα εφοδιαστεί με πυραύλους μέχρι το 2018. "

Πηγή

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2016/03/blog-post_625.html