Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Α. Σακελλαροπούλου: Φουντώνει το κίνημα #notmypresident

 Πολλά τα ατοπήματα της

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες ενέργειες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. 

Μάλιστα, έχει ήδη συσταθεί ένα κίνημα με τον τίτλο «not my president», που ουσιαστικά

καταγγέλλει τα πεπραγμένα της Προέδρου, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες. Κάποιοι έχουν αρχίσει να μιλούν ακόμα και για παραίτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας πως δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε στα καθήκοντά της.

Μετά το απαράδεκτο θέμα που προέκυψε με τη μη ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε αφορμή για νέα αρνητικά σχόλια με άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Μέσω αυτού επί της ουσίας τάσσεται κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού», ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, οδηγεί στην ανελευθερία, ενώ επιτίθεται και σε όσους αντιστρατεύονται την παγκοσμιοποίηση, με τη φράση: «Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια».

Η συγκεκριμένη απόφασή της να γράψει το εν λόγω άρθρο, καθώς και το περιεχόμενο αυτού, που μοιάζει «ξαφνική αφύπνιση» της Προέδρου της Δημοκρατίας, έπειτα από οκτώ μήνες βάναυσης καταστρατήγησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων υπό την προεδρία της, έχει δώσει τροφή για ειρωνικά και σαρκαστικά σχόλια για το πρόσωπό της.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υποστηρίζει πως «στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας. Οι κυβερνώντες υπονομεύουν, άμεσα ή έμμεσα, τις μείζονες εγγυήσεις του κράτους δικαίου: την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη έκφραση. Ομως δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου δεν νοείται. Και η Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ενωση δικαίου» σημειώνει, επισημαίνοντας δε ότι «βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού».


Πολλά ατοπήματα

Πέραν της υπόθεσης με τον Εθνικό Ύμνο, εντύπωση προκάλεσε εξάλλου η στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας στη δοξολογία του νέου έτους, να μην ασπαστεί τον σταυρό στο τέλος, ως είθισται, αρκούμενη σε απλό χαιρετισμό προς τον Αρχιεπίσκοπο. Κίνηση η οποία έχει πυροδοτήσει πολλά αρνητικά σχόλια.

περισσότερα ΕΔΩ



Διαβάστε επίσης

Η Σακελλαροπούλου ”ξήλωσε” τα καριοφίλια του 1821 από το Προεδρικό Μέγαρο


"Περίεργη..." δήλωση της Σακελλαροπούλου έγινε “σημαία” της τουρκικής προπαγάνδας

Κάτι δεν πάει καλά με την Σακελλαροπούλου: Χωρίς ελληνική σημαία (και) το Προεδρικό Μέγαρο

ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου: «Η διασυνοριακή Θράκη ιστορικά ήταν γέφυρα συνύπαρξης πολιτισμών κι έτσι μπορεί να ξαναγίνει»

Προεδρία της Δημοκρατίας: Που είναι η Σημαία και ο Σταυρός κυρία Πρόεδρε;

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 9 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
    ΕΝΝΕΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ (ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ):

    1. ΠΟΙΟΙ και με ποιών εντολές δημιούργησαν με παραπλανητικά - και άρα παράνομα –swaps το υπέρογκο δημόσιο χρέος;
    2. ΠΟΙΟΙ και με ποιών εντολές ξεκίνησαν το "κόλπο" τής μετακύλισης του ιδιωτικού χρέους των τραπεζών στη δημόσια "πλάτη".
    3.ΠΟΙΟΙ και με ποιωών εντολές προκάλεσαν την τεχνητή αδυναμία δανεισμού, η οποία μας οδήγησε στα "νύχια" της τοκογλυφίας.
    4. ΠΟΙΟΙ και με ποιών εντολές συνυπέγραψαν τα προδοτικά Μνημόνια.
    5.ΠΟΙΟΙ και με ποιών εντολές δεν εξαγόρασαν "τζάμπα" ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά στο 10%-20% της ονομαστικής τους αξίας, και έσπευσαν να πληρώσουν στο ακέραιο τους ιδιώτες τοκογλύφους, οι οποίοι θησαύρισαν εις βάρος του ελληνικού λαού.
    6. ΠΟΙΟΙ και με ποιών εντολές πούλησαν τζάμπα στους ίδιους τοκογλύφους τα "ασφάλιστρα" των δανείων.
    7. ΠΟΙΟΙ και με ποιών εντολές ίδρυσαν το ΤΑΙΠΕΔ.
    8. ΠΟΙΟΙ και με ποιών εντολές απειλούσαν και εκβίαζαν τον ελληνικό Λαό με "αποβολή" του από το ευρώ την ίδια ώρα που ο Ντράγκι απειλούσε τους Ιταλούς, οι οποίοι ήθελαν να φύγουν μόνοι τους απ’ αυτό, ότι κανείς δεν μπορεί να βγει - χωρίς αίμα - από αυτό.
    9.ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ, δεν απαντήθηκε ποτέ, αν όλα αυτά τα πρόσωπα συνδέονται κατά τον οποιονδήποτε τρόπο με την άρνηση της ελληνικής πλευράς να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή