Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με

Από την επίγεια παρουσία του Χριστού στη γη βλέπουμε πως με τα παιδιά έχει μια ιδιαίτερη σχέση. Όπως και στη παραπάνω περικοπή μας λέει πως, στα παιδιά ανήκει η Βασιλεία των ουρανών.

Στο σημερινό κόσμο όμως πως θα

μπορέσουν τα παιδιά μας να κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών; Από παντού πυρπολούνται ακατάπαυστα ώστε να μην έχουν άμεση σχέση με τον ζωοδότη Χριστό και ην εκκλησία Του. Από το σχολείο , από τα ΜΜΕ , από την τεχνολογία , από τις σχέσεις τους, από τις διάφορες αθεϊστικές και αιρετικές ομάδες που προσπαθούν και αυτές για την αποχριστιανοποίηση των νεοελλήνων.

Ο μόνος τρόπος για να έρθουν τα παιδιά μας κοντά στο Θεό είναι μετά την οικογένεια η ενοριακή κατηχητική δράση. Ενορία και οικογένεια είναι όμοια μια με την άλλη για την διάσωση της ψυχής των νέων.

***

-Τα παιδιά μέσω του κατηχητικού σχολείου έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το Χριστό ,την Παναγία ,τους Αγίους μας, την ορθόδοξη πίστη μας.

-Έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ τους με επίκεντρο τον Χριστό.

-Έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να αγαπούν το συνάνθρωπο όπως ο Χριστός αγάπησε τον άνθρωπο. Μπορούν μέσα από αυτό να μάθουν να επικαλούνται την Κυρία Θεοτόκο σε κάθε δυσκολία τους.

-Έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για την ένωση μεταξύ των ανθρώπων και όχι της διαίρεσης την οποία επιβάλει η σημερινή κοινωνία όπως και να μάθουν να σέβονται τη διαφορετικότητα του άλλου.

-Έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την αληθινή ιστορία αυτού του τόπου όπως επίσης να διδαχτούν την πολιτιστική και εθνική μας κληρονομιά. 

-Έχουν την δυνατότητα να μάθουν να τιμούν τα ιερά και τα όσια αυτής της χώρας.

***

Επίσης με τις κατηχητικές ομάδες της ενορίας μας θα μπορέσουν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές και εξορμήσεις .

Το κατηχητικό ανοίγει την αγκαλιά του στα παιδιά και εκεί θα βρουν μια πατρική συμπαράσταση που με τον καλύτερο τρόπο απεικονίζει την άπειρη αγάπη και τη φιλανθρωπία του Θεού.

Τα κατηχητικά σχολεία είναι η Κυψέλη της εκκλησίας μας στην οποία όλα τα παιδιά σαν μελισσόπουλα εργάζονται για τη δική τους πνευματική προκοπή για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους αλλά και για την ανύψωση της κοινωνίας μας η οποία ιδιαίτερα στις μέρες μας πνίγεται στα θολά νερά των σύγχρονων αθεϊστικών ρευμάτων.

Αγαπητέ μας φίλε/η , ο Χριστός σε περιμένει να ρθείς κοντά Του να τον ακούσεις και να σε ακούσει Να τον μιλήσεις και να σου μιλήσει Να τον ακολουθήσεις και να σε οδηγήσει στη Βασιλεία Του.

https://www.agios-athanasios-mparas.gr/

Σ.Σ.: Επίσης οι σχολές Βυζαντινής μουσικής κρατούν τα παιδιά στον δρόμο του Χριστού -πιο συνειδητά, βγάζοντας ψάλτες-τριες με την συνεχή ενασχόληση για χρόνια.  

Διαβάστε επίσης

Οι ομορφιές της φύσεως είναι οι μικρές

αγάπες που μας οδηγούν στη μεγάλη Αγάπη, τον Χριστό.

ΕΔΩ

Άγιος Παΐσιος: Οι κατά φαντασίαν ασθενείς

ΕΔΩ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Διεθνές Συνέδριο, καθηγητές,
 ειδικοί, ιατροί, «συνωμοσιολόγοι» και τα φίμωτρα

Το διεθνές επιστημονικό ιατρικό συνέδριο 
που απέκρυψαν τα συστημικά κανάλια!

Κορονοϊός: Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ - 
Ακούστηκαν θέσεις ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ
 στο συνέδριο των φιμωμένων ιατρών

ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.


Γερων Ευθύμιος-Καψάλας: Για ποιά εμπιστοσύνη μιλάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου