Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Απ' αυτό που φοβούνται δε θα ξεφύγουν

Στις 2 Ιουλίου η απόφαση για το αν θα ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία. Μια ακόμη πρόκληση του Ερντογάν. Θα σας πω μια ιστορία.

Τον Ιούλιο του 2009 αποκαλύφθηκε στον τρούλο της Αγια-Σοφιάς ένας εξαπτέρυγος Αγγελος (φωτο) που είχε καλυφθεί με ασβέστη για πάνω απο 160 χρόνια. Το γεγονός είχε αποκαλύψει πρώτη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ενώ η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις "για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις….". 


Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Νούμαν Κουρτουλούς (αργότερα αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν και υπουργός Πολιτισμού το 2017) είχε ζητήσει εντόνως να μετατραπεί η Αγία Σοφία ξανά σε τζαμί ωστε να ανακοπεί αυτό που οι Τούρκοι ισλαμιστές είδαν τότε ως εσχατολογικό σημάδι στον τρούλο της εκκλησίας. 

Στις 2 Ιουλίου στην Πόλη εορταζόταν παραδοσιακά η εναπόθεση της Αγίας Εσθήτας της Θεοτόκου στην Παναγιά των Βλαχερνών, την επιλεγόμενη και Παναγιά Βουλιάχτρα... Απ' αυτό που φοβούνται δε θα ξεφύγουν.

 Αντώνης Παπαδόπουλος
http://trelogiannis.blogspot.com/2020/06/blog-post_977.html

Διαβάστε επίσης

«Πετσόκοψαν» την ΑΟΖ των
 Διαπόντιων νήσων και των Στροφάδων

Μόρφου Νεόφυτος: Μέχρι να φτάσουμε 
στο καλό...Θα σειστεί το σύμπαν!

Κων/νος Γρίβας: Έπεσαν οι μάσκες
- Ανάγκη Εθνοκεντρικής Στρατηγικής

Στ. Λυγερός: είμαστε στο παρά πέντε...

π. Δωρόθεος: Πιθανό αιματηρό επεισόδιο με την Τουρκία τον Ιούνιο
- Μακριά από το εμβόλιο με το τσιπ


Κρατήστε το μυαλό για να μην μας φύγει, με όλα όσα συμβαίνουν

- Βάλτε τους Αγίους πατέρες μπροστά.
ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου