Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Άνθησε το Ακάνθινο Στεφάνι του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στη Μανάγουλη Φωκίδας.

(Βίντεο 5 min)
Δέος προκαλεί το γεγονός πως άνθισε το ακάνθινο στεφάνι που τοποθετήθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης 2020 στην εικόνα του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στη Μανάγουλη Φωκίδας.

Το στεφάνι παρέδωσε  στο ναό μια ηλικιωμένη κυρία το
απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης λόγω του ότι τότε η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χωρίς κόσμο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Με έκπληξη και δέος σήμερα ο Ιερέας του Ναού,  ο νεωκόρος και οι ψάλτες αντίκρισαν πως το ξερό ακάνθινο στεφάνι το οποίο ήταν κρεμασμένο στον εσταυρωμένο μπροστά στην Αγία τράπεζα έβγαλε μικρά λουλουδάκια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης (Ζωοδόχου Πηγής) στη Μανάγουλη Φωκίδας λειτούργησε για πρώτη φορά την μεγάλη Εβδομάδα φέτος λόγω των εργασιών που γίνονταν στο Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης.

https://www.agrinionews.gr/anthise-to-akanthino-stefani-estayromenoy-ston-i-n-panagias-faneromenis-sti-managoyli-fokidas/

Διαβάστε επίσης

Άγιος Παΐσιος: «Αυτούς έπρεπε να τους αφορίζει η Εκκλησία. Λυπούνται τον αφορισμό!!» • ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ

Μόρφου Νεόφυτος:
 Η Νέα Εποχή του Χριστού έρχεται… (Doc-Video)
"Τώρα θα δώσουμε εξετάσεις όλοι.
 Κανένας μην έχει πεποίθεση στις παλαιές περγαμηνές του..."

1 σχόλιο:

  1. "ΟΠΟΥ ΓΑΡ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΘΕΟΣ,ΝΙΚΑΤΑΙ ΦΥΣΕΩΣ ΤΑΞΙΣ". Επισης τα λουλουδια ανθισαν απο την πλευρα του μετανοουντος ληστου. Μηπως αυτο ειναι σημειο, οτι ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ, μας καλει σε μετανοια; Δοξα τη μακροθυμια σου Κυριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή