Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τσιόδρας: Και ξαφνικά… υποχρεωτικά μάσκες (video)

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο εκνευρισμός του για τις μάσκες (video) - Ειδήσεις
Τσιόδρας (1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020): Λάθος η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό - Ενέχει κινδύνους...
Τσιόδρας (27η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020): Υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους...
Ο εκνευρισμός του για τις μάσκες. Στο ζήτημα αναφέρθηκε

το απόγευμα της Τετάρτης, 29.04.2020, στην καθιερωμένη του ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας και τόσο αυτά που είπε, όσο και ο…τρόπος, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.


Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στα δεδομένα με βάση τα οποία τώρα χαρακτηρίζεται απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ πριν από μόλις λίγες εβδομάδες οι ειδικοί -και ο κ. Τσιόδρας- έλεγαν το ακριβώς αντίθετο.

Μετά την απόφαση η μάσκα να είναι πλέον υποχρεωτική σε αρκετούς κλειστούς χώρους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό έδωσε την απάντησή του, χωρίς να μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του, όμως με πολλούς να χαρακτηρίζουν αυτή την απάντηση έως και αστεία.

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τις μάσκες
«Τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό για την εξέλιξη της επιδημίας lockdown. Μας είχε επιβληθεί απαγορευτικό. Η επιτροπή τότε δεν συνέστησε τη γενικευμένη χρήση μάσκας, συνεκτιμώντας τότε και τους κινδύνους από τη χρήση τους. Θεώρησε ότι το απαγορευτικό που μας είχε τεθεί ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση της επιδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κος Τσιόδρας είπε ότι οι συνθήκες αλλάζουν καθώς είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση. Η κοινωνία σιγά – σιγά θα ανοίξει.

«Τα μέτρα φυσικής απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να τηρηθούν». Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας θα είναι συμπληρωματική και δεν έχει να κάνει αν θα μολυνθούμε ή όχι, αλλά κυρίως για το αν θα μεταδώσουμε στους άλλους τον ιό μας όταν έχουμε ελαφρά συμπτώματα. «Πιστέψτε με, σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Αλλά τα ενδεχόμενα οφέλη από μια ισχυρή σύσταση ή υποχρέωση για χρήση μάσκας και ιδιαίτερα όταν υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, θα είναι ένα σημαντικό επιπλέον μέτρο και ίσως πιο σημαντικό από το να μην χρησιμοποιούμε καθόλου τη μάσκα», κατέληξε ο κος Τσιόδρας. Παράλληλα τόνισε ότι είναι λάθος και επικίνδυνη η χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα από τον γενικό πληθυσμό.


Δείτε όσα είπε ο Τσιόδρας

Άγιος Παΐσιος: Ὁ Θεὸς δὲ θὰ ἐπιτρέψει νὰ γίνει κακό, ἀλλὰ θὰ γίνουν ὅμως πράματα καὶ θάματα ποὺ δὲ θὰ ἐξηγοῦνται μὲ τὴ λογική.
Ὁ κόσμος θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς κυνηγήσει.


Ὅπως ἕνα… μπαλόνι φουσκώνει καὶ ξαφνικὰ σκάει, ἔτσι θὰ σκάσουν κι αὐτοί! Δὲν μπορῶ νὰ σοὺ πῶ πιὸ πολλά.

Διαβάστε επίσης

Aρχιμ. Σαράντης Σαράντος, Θρηνώ και οδύρομαι: Διωγμός των πιστών από τις ορθόδοξες Εκκλησίες μας
Επιστολή "ΚΕΡΑΥΝΟΣ" του π. Σαράντη στον Μητροπ. Κηφισίας 

"Τήν ἐμπιστοσύνη τήν ἐξέλαβαν ὡς ἀδυναμία...ξεσηκώθηκε τό θηρίο πού λέγεται καισαροπαπισμός..."
ΕΔΩ

Τσιόδρας: Κατασκευάζουμε ιούς για να παρασκευάσουμε καλύτερα εμβόλια

ΕΔΩ

Τσεχία: Η Δικαιοσύνη της χώρας έκρινε παράνομα τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας
ΕΔΩ

Γιώργος Σούρλας:
 Με δωροδόκησαν με 500 εκ. για να εισαχθούν εμβόλια στην Ελλάδα (doc-vid).
ΕΔΩ

π. Ευμένιος Σαριδάκης: Κορονοϊός -
 Θα ναι Παρασκευή 15 Μαΐου όταν θα έρθει η λύτρωση
ΕΔΩ