Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Βλασφημίες Τράγκα: Ο Θεός δεν τα προλαβαίνει όλα – Η μετάδοση του ιού είναι πιθανότατη κατά τη θεία μετάληψη

tragkas mitropolitis
Άστραψε και βρόντηξε ο Πειραιώς Σεραφείμ
Ο Τράγκας αποκαλύπτει εαυτόν 
''Νους γαρ αποστάς του Θεού, ή κτηνώδης γίνεται ή δαιμονιώδης...''
Κι αὐτό σημαίνει πώς ὁ ἄνθρωπος ὅταν δέν ἔχει στόν νοῦ τόν Θεό, τότε μοιάζει εἴτε

στά ζῶα, εἴτε στούς δαίμονες. Πράγματι, ὁ χωρίς Θεό νοῦς τί ἀποζητᾶ καί τί ὑποβάλλει στόν ἄνθρωπο; Ἀφενός ἐπιθυμίες πονηρές, εἴτε σέ σχέση μέ σαρκικά πάθη εἴτε σέ σχέση μέ φιλαργυρία καί ἀπληστία, ἀφετέρου δαιμονικῆς διαστροφῆς ἰδέες καί θεωρήσεις σέ μιά προσπάθεια καταστροφῆς τῆς σχέσης Θεοῦ-ἀνθρώπου ἤ τῶν παντοδαπῶν ἀνθρώπινων σχέσεων σέ ὅλα τά ἐπίπεδα.

∽ Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ΕΠΕ 11, 226 (εορτάζει την ερχομένη Β' Κυριακή των νηστειών)

Τι βλασφημίες αναφέρει λοιπόν ο ..."υπερπατριώτης εθνικός δημοσιογράφος ...ο εκ των έσω"...
Αποτέλεσμα εικόνας για τραγκας εβραιος..."Δεν χρειάζεται πανικός αλλά προς θεού, δεν χρειάζεται να καθυστερούν τα μέτρα ή να συμπλέκονται βλακωδώς οι πολιτικοί και οι ιεράρχες για τη θεία κοινωνία.

Πιστεύουμε σε ένα θεό, πατέρα παντοκράτορα, πιστεύουμε στον Ιησού και θεωρούμε την πίστη φάρμακο, αλλά κακά τα ψέματα ο Θεός δεν τα προλαβαίνει όλα. Πολύ περισσότερο, τα σταγονίδια που μεταδίδονται από τον έναν στον άλλον σε διάφορες συναθροίσεις, μεταξύ των οποίων και το εκκλησίασμα, όπως και το άγιο κουταλάκι που πηγαίνει από στόμα σε στόμα. Ο θεός δεν επεμβαίνει, όταν ο άνθρωπος είτε από αμαρτία είτε από βλακεία παραβιάζει τους κανόνες της φύσης και δεν κινεί τα χέρια του παράλληλα με εκείνα του θεού. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» ..έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν δίκιο. Δεν τα περίμεναν όλα από τον Δία."...https://crashonline.gr/synenteukseis-gnwmes/1452960/g-tragkas-o-theos-den-ta-prolavainei-ola-i-metadosi-tou-iou-einai-pithanotati-kata-ti-theia-metalipsi/

Σεραφείμ : Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αγωγός ασθένειας
--Άστραψε και βρόντηξε ο Πειραιώς Σεραφείμ
Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αγωγός ασθένειας
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας στο Μega και αναφερόμενος στο ζήτημα της μετάληψης και της διάδοσης του κορωνοϊού μέσω αυτής, υποστήριξε πως  η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αγωγός ασθενείας.

Υπογράμμισε ακόμη πως η ανατροπή της φυσικής τάξεως των πραγμάτων είναι δεδομένη για την Εκκλησία.

Πρέπει να κρίνουμε, είπε,  μεταξύ των συναθροίσεων και μεταξύ της Θείας Κοινωνίας που είναι ένα Μυστήριο, ανέφερε ο μητροπολίτης.

«Η Εκκλησία μας δεν είναι μια θρησκεία, αλλά είναι μια αποκάλυψη η οποία έχει ένα βασικό στοιχείο, τη χάρη. Χωρίς αυτή την κατανόηση  δεν μπορείς να προσεγγίσεις την Ορθόδοξη Εκκλησία» πρόσθεσε.

«Η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού, δεν έχει κεφαλή ή ηγέτη έναν άνθρωπο, αλλά τον ίδιο στον Σωτήρα Χριστό, συνεπώς η Εκκλησία ως βασικό της στοιχείο της έχει τη χάρη».

Ανέφερε ακόμη «2.000 χρόνια έχουν σημειωθεί άπειρα θαύματα και επομένως η ανατροπή της φυσικής τάξεως των πραγμάτων είναι δεδομένη για την Εκκλησία».

«Το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας είναι σώμα και αίμα Χριστού» τόνισε «και άρα δεν μπορεί να προσδώσει θάνατο και ασθένεια».

Ως παράδειγμα έφερε και το νερό του αγιασμού. Το κανονικό νερό, ανέφερε, αν το βάλουμε σε ένα μπουκάλι μετά από μέρες σαπίζει, σε αντίθεση με τον αγιασμό.

***
--ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ (συγγραφέας και πρωην βουλευτής) 
Συνάντησα χθες τον π. «Βλέπων», έτσι όπως αποκαλεί τον εν λόγω χαρισματικό ασκητή ο πανιερώτατος π. Νεόφυτος Μόρφου, και τον ρώτησα τόσο για τον κορωνοϊό όσο ομοίως και για το «επίμαχο» θέμα της Θείας Κοινωνίας.

Απάντηση
...Να κοινωνούμε πιο συχνά τα Άχραντα Μυστήρια: για να έχουμε εξ Ύψους Θεία Χάρη και βοήθεια! Για ίαση των ασθενειών ψυχής και σώματος. Τα όσα ακούγονται ή υποστηρίζονται περί του αντιθέτου είναι δυστυχώς για κλάματα και όχι για γέλια. Η Θεία Κοινωνία, ναι! όντως, μεταδίδει παιδί μου τον υιό. Αλλά αυτός ο υιός είναι ο Υιός του Θεού: ο Κύριος Ιησούς Χριστός. https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476&epa=SEARCH_BOX


***
--Ἡ Θεία Κοινωνία ἀντίδοτο στὸν κορωνο-τρόμο (8-3-20)

Η εκπομπή με τον Διονύση Μακρή
Ακούστε την εκπομπή...

***
--Δημήτρης Παναγόπουλος Περί Θείας Κοινωνίας Αποσπάσματα ομιλιών

***

--Η συχνή Θεία Κοινωνία - Αθανάσιος Λεμεσού




Η καταγωγή του Γιώργου Τράγκα