Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Γεώργιος Σαρδελιάνος

Την ευχή του να έχουμε και τις πρεσβείες του. Καλό παράδεισο Γέροντα
Σήμερα Τρίτη το απόγευμα στις 6 θα τελεστή η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κερπινής. Το σκήνωμα του θα βρίσκεται εκεί από αύριο στις 4μμ

Χθές το βράδυ στο Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων, τελέστηκε αγρυπνία με το σκήνωμα του.

Ο Πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος χειροτονήθηκε Διάκος πριν 33 περίπου χρόνια στις 17 Μαρτίου 1981 στην Αγία Λαύρα την ημέρα του Αγίου Αλεξίου και στην συνέχεια μετά από ένα έτος έγινε πρεσβύτερος στα Καλάβρυτα για τα Χωριά Ρογοί και Κερπινή.

Αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς σχεδόν κανένα κενό ακόμη και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες,ακόμη και εάν ήταν άρρωστος λειτουργούσε καθημερινά και για 365 ημέρες το χρόνο (Ωσάν δεύτερος Άγιος Νικόλαος Πλανάς) στο χωριό Κερπινή και σε δεύτερη πάντα λειτουργία τις μεγάλες εορτές στις Ρογούς.
Είχε καταφέρει με τη συνδρομή όλων των Κερπινιωτών να έχουν συντηρηθεί και ανακατασκευαστεί γύρω στις 20 εκκλησίες και εξωκλήσια και επί των ημερών του έχουν χτιστεί 10 νέα εξωκλήσια.

Σήμερα δε το χωριό αριθμεί 29 συνολικά εκκλησίες και εξωκλήσια όλα σε λειτουργία!!!

Το όνομα του και η φήμη του είναι γνωστή σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του, την ευφράδεια όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του.
Ήταν πάντα παρόν και πρωτοστάτης σε κάθε καλό ή και κακό που πέρναγε το χωριό και οι συμπατριώτες του, αλλά είναι και ένας πόλος έλξης για πολλούς χριστιανούς από γειτονικά μέρη ή ακόμη και από την Αθήνα οι οποίοι παρευρίσκοντο τόσο στις Θείες Λειτουργίες που τελούσε όσο και τις αγρυπνίες.

Πάντα σε κάθε λειτουργία, αλλά και κάθε μυστήριο που τελούσε έβγαζε με μεγάλη ευκολία ένα λόγο γεμάτο παραβολές, ο οποίος συνέπαιρνε και προσελκούσε τον κάθε πιστό…
Ήταν ένας ακούραστος και με πνευματικά χαρίσματα και αποθέματα Ιερέας, από αυτούς που θα ήταν ευχής έργο να υπήρχαν και σε όλα τα ιερατικά στρώματα, αλλά και πολιτικούς ηγέτες αντίστοιχους εάν υπήρχαν είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα.

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης
https://www.ekklisiaonline.gr

Μεγάλη απώλεια και δυσαναπλήρωτο κενό για την Κερπινή. Εξεδήμησε προς Κύριον ο ακούραστος Ιερέας του χωριού μας π. Γεώργιος Σαρδελιάνος.
Εκοιμήθη  τον αιώνιο ύπνο σήμερα το μεσημέρι στις 12:36΄,την 1η Ιουλίου 2019, ο Πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος, αφοσιωμένος -επί δεκαετίες- ασκητής και φύλακας άγγελος του Χωριού μας σε ηλικία 67 ετών.

  Η απώλεια του Παπα-Γιώργη αφήνει σε όλους μας, ένα κυριολεκτικώς δυσαναπλήρωτο κενό… 

  Υπήρξε ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας, ένας φιλάνθρωπος που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη και τον συνάνθρωπό του.


   Ο μακαριστός παπά-Γιώργης ήταν από τους πιο ευλαβής και ακούραστους Ιερείς και διακρίθηκε για την καλοσύνη της καρδιάς του, τον ζήλο και την μεγάλη αγάπη του προς την Εκκλησία και το χωριό μας όπου επί σειρά ετών πρόσφερε με όλη του την καρδιά και την ψυχή ,πνευματική τροφή στην ενορία της Κερπινής ,στην κοινότητα των Ρογών αλλά και σε όλη την επαρχία Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

  Υπήρξε ακούραστος λειτουργός και φίλος των αγίων, τους οποίους καθημερινός τιμούσε και αγόγγυστα για δεκαετίες λειτουργούσε, ακόμη και στα πιο δύσβατα εξωκλήσια της Κερπινής ,ακόμη και τώρα τελευταία που αντιμετώπιζε το μεγάλο πρόβλημα στην υγείας του.
      Τα τελευταία χρόνια ο πατήρ Γιώργης σήκωσε, μετά της οικογενείας του, τον βαρύ Σταυρό της ασθενείας του και σήμερα παρέδωσε την αγία ψυχή του στα χέρια του Θεού, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2019. 

  Απόψε το βράδυ 9 μμ θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων ,αγρυπνία με το σκήνωμα του.
   Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Σαρδελιάνου, θα ψαλεί αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα. στον κεντρικό ναό του χωριού μας.
Το σκήνωμα του θα βρίσκεται στο Ιερό Ναό του χωριού μας από τις 4μμ.

Ο Θεός να χαρίσει παρηγοριά και δύναμη στην αξιαγάπητη Μητέρα του Αλίκη,την πρεσβυτέρα Ευαγγελία και στα Παιδιά του Νεκτάριο και Αλίκη ,τα αδέλφια του καθώς και σε όλους τους οικείους του.

    Θα λείψει σε όλους εμάς, αλλά o σεβασμός και η αγάπη όλων μας θα τον ακολουθεί πάντα και η ταπεινή μορφή του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και στην ψυχή μας να μας οδηγεί ως φάρος στα μονοπάτια που χάραξε, στα μονοπάτια της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, στα μονοπάτια της ορθόδοξης πίστης μας.
Το μεγαλείο της πνευματικής του Ιεροσύνης να συνεχίσει να μας φωτίζει από τους ουρανούς…

Καλό Παράδεισο Σεβάσμιε Πάτερ Γεώργιε.

  Και είμαστε σίγουροι ότι μἐν ο Παράδεισος είναι από σήμερα πιο πλούσιος η δέ απώλεια του κάνει το χωριό μας πολύ φτωχότερο…