Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΟΧΣΑ: Δελτίο Τύπου για την δολοφονία του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα

Από χρονική απόσταση λίγων ημερών τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών επισημαίνουμε τα κάτωθι:

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και σε ένα τόπο-σύμβολο για την Ελλάδα της αντίστασης κατά των Ιταλών, τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, «έπεσε» εν έτει 2018 ένας σύγχρονος ήρωας χτυπημένος από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας!

Είναι πλέον πασίδηλο ότι τα κίνητρα της εκτέλεσής του όπως και της κατά έξι ώρες βαναυσότητας εναντίον των γονέων του είναι ΕΘΝΟΤΙΚΑ και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό εξαφάνισης του ελληνικού και ορθόδοξου στοιχείου στην Βόρειο Ήπειρο! Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν κάποιος τυχαίος! Είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, είχε έντονη πατριωτική δράση σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο (π.χ συμμετοχή του στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία) και αγωνιζόταν με θαυμαστή αυταπάρνηση για την επιβίωση του ορθόδοξου στοιχείου στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου!

Οι αλβανικές αρχές ασφαλείας τα τελευταία χρόνια τον είχαν στοχοποιήσει και η αφορμή δόθηκε με τον σημαιοστολισμό στο χωριό του, που τόσο αγαπούσε και φρόντιζε!

Κρίνουμε ότι η θυσία του ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ Κωνσταντίνου Κατσίφα θα ενεργοποιήσει σε λαό και πολιτεία την εθνική μνήμη σχετικά με το «ξεχασμένο» Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και θα οδηγήσει στη λύτρωση των αδερφών μας, που κατοικούν στην ευαίσθητη αυτή περιοχή!

Καλούμε το «κοιμώμενο» ελληνικό κράτος να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να ασκήσει μια εξωτερική πολιτική με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας βάσει του διεθνούς δικαίου!

Οι καιροί ου μενετοί! Το αίμα των Εθνομαρτύρων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Κωνσταντίνου Κατσίφα και Αριστοτέλη Γκούμα θα μας δικάσει!



Στα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών συμμετέχουν τα κάτωθι:

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

Ένωση Επιστημόνων Γυναικών

Εστία Πατερικών Μελετών

Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες

Μουσική Συντροφιά

Πανελλήνια Ένωση Γυναικών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)