Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Χιλιάδες κόσμου σε 24 πόλεις της Ελλάδας φώναξαν: «Η Μακεδονία είναι ελληνική!»-Νέο μεγάλο ραντεβού για τις 8 Ιουλίου στο Σύνταγμα


(Φωτογραφίες και βίντεο)
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σήμερα στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και άρνησης εκχώρησης της ιστορικής μας κληρονομίας τους Σκοπιανούς. Τα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε 24 πόλεις της Ελλάδας, με τη
διοργάνωση να είχε αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας». Η Επιτροπή κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα.

Οι πολίτες με τα συλλαλητήρια αντέδρασαν έντονα στην κυοφορούμενη λύση της κυβέρνησης στο ονοματολογικό με τα Σκόπια, όπου όλα δείχνουν ότι θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία».

Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης είχε το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Περίπου 3.000 πολίτες με σημαίες διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Πού έγιναν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία
Επίκεντρο των συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία ήταν η Πέλλα. Συλλαλητήρια, όμως, έγιναν και σε πολλές πόλεις της χώρας, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρώσεις έγιναν σε:
Αποτέλεσμα εικόνας για μακεδονια ελλαδα
Καβάλα
Δράμα
Σέρρες
Κιλκίς
Πολύκαστρο
Λαγκαδά
Νέα Μουδανιά
Πέλλα
Έδεσσα
Βέροια
Κατερίνη
Φλώρινα
Πτολεμαΐδα
Καστοριά
Σιάτιστα
Λάρισα
Βόλο
Ιωάννινα
Θήβα
Χαλκίδα
Χανιά
Κέρκυρα
Ρόδο
Κω.


Στα Ιωάννινα, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στο οποίο προσήλθε πλήθος κόσμου με ελληνικές σημαίες, απ' όλη την Ήπειρο -ακόμη από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Από νωρίς το απόγευμα στο χώρο της πλατείας υψώθηκε με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία από τους εθνοφύλακες της Θεσπρωτίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κύπρου, των Ποντίων και της Χειμάρρας.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κόσμος με σημαίες στα χέρια διαδήλωσε την αντίθεσή του στο να υπάρχειι ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ.

Φωτογραφίες από την ΠέλλαΦωτογραφίες από τη Βέροια


Φωτογραφίες από τα Ιωάννινα και τη ΡόδοΦωτογραφίες από την ΚαβάλαΦωτογραφίες από Πτολεμαϊδα και Κιλκίς


Βίντεο από τη Λάρισα

Βίντεο από τη Θήβα

Βίντεο από τον Λαγκαδά

Βίντεο από την ΠέλλαΝέο, μεγάλο συλλαλητήριο για το ονοματολογικό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 8 Ιουλίου.
   Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Νέο μεγάλο ραντεβού για τις 8 Ιουλίου στο Σύνταγμα
Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. 

 Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν προκειμένου να υπερασπιστούν την «αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας».   

Αναλυτικά η ανακοίνωση:   

«Το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της περιφέρειας, το μοναδικό κανάλι που έδειξε σε όλο τον κόσμο τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου διατρανώθηκε η προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων και η μη παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, καλεί σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ.   

Τρεις ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες 11 και 12 Ιουλίου με την παρουσία και του Προέδρου των ΗΠΑ), η καρδιά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ θα χτυπήσει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και η Βεργίνα Τηλεόραση θα μεταδώσει τον παλμό της σε κάθε γωνιά της γης.

 Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

  Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις που μας κάνουν να πιστεύουμε πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν θα παραπέμψει ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα στην Ελληνική Βουλή για ψήφιση, για προφανείς λόγους.   

Θα προτιμηθεί η προενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας, μέσω πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, κάτι που διαπιστώνουμε ότι ήδη συμβαίνει. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα δεσμεύσει και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων , θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η τοποθέτηση των Ελλήνων και μάλιστα όχι μόνο αυτών που ζουν στην Ελλάδα αλλά και των αποδήμων! Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας που διεξήγαγε δημοψήφισμα (2015) για λιγότερο σημαντικά θέματα και είχε την «άνεση» να ανατρέψει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού ικανοποιώντας μικροπολιτικά οφέλη, προτιμά να αποφασίζει για τα εθνικά μας θέματα, ερήμην μας.  

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ   ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, 

αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και τα «μπάνια...του λαού», θα διατρανώσουμε την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης:   

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ   

Στην περίπτωση που το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων περάσει από την Ελληνική Βουλή, θα βρισκόμαστε απέξω την ημέρα επικύρωσης της πρότασης από την Ελληνική Βουλή να βροντοφωνάξουμε πως το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν παραχωρείται, δεν παραχαράσσεται, δεν μεταβιβάζεται. Το όνομά μας είναι η ιστορία μας!   

Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας» 

Πηγή: www.lifo.gr