Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Άφωνος ο πλανήτης από την μαζική εκτέλεση 59 αμάχων στην Γάζα από τους Εβραίους

Αποτέλεσμα εικόνας για πυροβολουν αμάχους στην Γάζα απο το Ισραήλ
Οι Εβραίοι  που σταύρωσαν τον Υιό του Θεού, 
θα σταματήσουν ποτέ μπροστά σε σφαγές αθώων ανθρώπων και παιδιών; Πάντοτε ...κρυμμένοι πίσω από τα "κολαούζα" τους, τις Σιωνοκρατούμενες ΗΠΑ.

- Νετανιάχου: «Ηταν αυτοάμυνα». Θαυμάστε αυτοάμυνα...Μεταξύ των νεκρών και 9 παιδιά.
- Ιρανοί επικήρυξαν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ!
Μερικές εικόνες χιλιάδες λέξεις: Σφαγή στην Γάζα - Γιορτή στην Ιερουσαλήμ 
Τους 59 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας από τα πυρά του ισραηλινού Στρατού (κυρίως ελεύθερων σκοπευτών) κατά την διάρκεια της διαδήλωσης των Παλαιστινίων
κατά της ανέγερσης του φράχτη που χωρίζει τα παλαιστινιακά εδάφη με το Ισραήλ.
Μεταξύ των νεκρών και 9 παιδιά, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 2.700 από τους οποίους οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από αληθινά πυρά.
Η σφαγή ήταν πραγματικά μοναδική για μία και μόνη διαδήλωση ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω βίντεο, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την τελετή των εγκαινίων, λέγοντας πως η Ιερουσαλήμ είναι πλέον η πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Oσο και αν κάποιος παραδεχθεί ότι η Χαμάς έχει μέρος της ευθύνης, ότι πιθανόν πίσω από την Χαμάς είναι το Ιράν (αν και τα τελευταία δύο χρόνια οι σχέσεις Ιράν και Χαμάς έχουν παγώσει), το μακελειό είναι τέτοιας έκτασης και οι συνθήκες της σφαγής είναι τόσο ξεκάθαρες που το Ισραήλ έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος της φήμης του ως «αμυνόμενο κράτος».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί την Τρίτη στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Πάντως οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολυαίμακτα επεισόδια της Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαζική εκτέλεση 59 αμάχων στην Γάζα απο το Ισραήλ
Φαίνεται ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι της ίδιας ποιότητας άνθρωποι, όπως οι Σύροι άμαχοι που σκοτώθηκαν στη Γούτα από τα χημικά και οι ΗΠΑ ζήτησαν αμέσως από το Συμβούλιο Ασφαλείας να διεξάγει έρευνα διερεύνησης των συνθηκών του θανάτους τους. Αλλωστε εδώ είναι ξεκάθαρο ποιος τους σκότωσε.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταδίκαζε επίσης τα πυρά των ανδρών του ισραηλινού στρατού που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων αμάχων.

«Οι επίκαιρες εξελίξεις είναι ένας επιπλέον λόγος να πιστεύω ότι χρειάζεται μία πολιτική λύση και ότι δεν υπάρχει κάποιο «σχέδιο Β» στη λύση των δύο κρατών, με την οποία θα μπορούν οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να ζουν σε ειρήνη και ασφάλεια», διαμήνυσε από τη Βιέννη ο Γκουτέρες, μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς και την υπουργό Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ.

Ταυτόχρονα ο ίδιος εμφανίστηκε «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τα γεγονότα στη Γάζα, επισημαίνοντας «έναν γενικά πολλαπλασιασμό των διεθνών προβλημάτων», ενώ χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο» για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, την συμφωνία που είχε υπογραφεί στην αυστριακή πρωτεύουσα τον Ιούνιο του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και την οποία κατήγγειλε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαζική εκτέλεση 59 αμάχων στην Γάζα α
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι υπεύθυνη για τη βία που ξέσπασε στη Γάζα είναι η Χαμάς.

«Γνωρίζουμε τις πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Ρατζ Σαχ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Την ευθύνη για αυτούς τους τραγικούς θανάτους την έχει ξεκάθαρα η... Χαμάς» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Η Χαμάς προκαλεί εσκεμμένα και κυνικά αυτήν την απάντηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου προσθέτοντας ότι η Χαμάς είναι «μια οργάνωση που ενεπλάκη σε κυνικές δραστηριότητες, οι οποίες οδήγησαν σε αυτούς τους θανάτους».

«Εδώ και εβδομάδες η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθούσε να το διαχειριστεί αυτό χωρίς βία» επισήμανε επίσης, καταγγέλλοντας την «προπαγάνδα» της Χαμάς.

Εξάλλου, η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία» και χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους «γενοκτονία».

Νετανιάχου: «Ηταν αυτοάμυνα» (...)
Αποτέλεσμα εικόνας για μαζική εκτέλεση 59 αμάχων στην Γάζα α
Αποτέλεσμα εικόνας για μαζική εκτέλεση 59 αμάχων στην Γάζα α
Αποτέλεσμα εικόνας για πυροβολουν αμάχους στην Γάζα απο το Ισραήλ
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν σήμερα δεκάδες Παλαιστίνιοι, αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter. 

Η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και οι εκτελέσεις δεκάδων Παλαιστίνιων διαδηλωτών τη Δευτέρα απομακρύνουν ακόμη πιο πολύ το ενδεχόμενο να υπάρξει ειρήνη με τη μεσολάβηση της Ουάσινγκτον, σημείωσαν αναλυτές.

«Κάπου μεταξύ του μηδέν και της καμίας», τοποθέτησε ο Μάρτιν Ίντικ, πρώην ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στις ισραηλινοπαλαιστινιακές διαπραγματεύσεις, τις πιθανότητες που έχει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να φέρει τα μέρη στο τραπέζι και να μεσολαβήσει για την επίτευξη αυτής που ο ρεπουμπλικάνος αποκαλεί τη «συμφωνία του αιώνα».

Η μεταφορά της πρεσβείας σήμανε την υλοποίηση μιας δέσμευσης που είχε κάνει ο Τραμπ προεκλογικά, αλλά εξόργισε τους Παλαιστίνιους και προκάλεσε επικρίσεις από πολλές πλευρές, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση υπονόμευσε τις προσπάθειες που γίνονταν από την Ουάσινγκτον εδώ και δεκαετίες.

«Είναι δύσκολο να φανταστούμε το πώς οποιοσδήποτε Παλαιστίνιος ηγέτης θα μπορούσε να επιστρέψει σε μια ειρηνευτική διαδικασία υπό αμερικανική αιγίδα» μετά τη μετακίνηση της πρεσβείας και το μακελειό στη Γάζα, σχολίασε ο Χάλεντ Ελγκίντι, πρώην σύμβουλος της παλαιστινιακής ηγεσίας που εργάζεται σήμερα στο Brookings Institution στην Ουάσινγκτον.

«Αν και όταν η κυβέρνηση (Τραμπ) προτείνει ένα ειρηνευτικό σχέδιο, θα είναι πιθανότατα θνησιγενές», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο Τραμπ δεν έχει κάνει τίποτε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Κατ' ελάχιστον, αυτό θα προϋπέθετε (η Ουάσινγκτον) να προτρέψει τους Ισραηλινούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν θανατηφόρα βία εναντίον άοπλων διαδηλωτών», εξήγησε.

Αντί να καλέσει το Ισραήλ σε αυτοσυγκράτηση, όπως έκαναν τόσο η Γαλλία όσο και η Βρετανία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Χαμάς.

Στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ λένε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο, αρχιτέκτονες του οποίου είναι ο Εβραίος γαμπρός του προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ και ο απεσταλμένος του στη Μέση Ανατολή, Τζέισον Γκρίνμπλατ, είναι «σχεδόν έτοιμο».

Αλλά ο σκεπτικισμός κυριαρχούσε ήδη πριν από τις τελευταίες εξελίξεις. Οι Παλαιστίνιοι διέκοψαν κάθε επαφή με την Ουάσινγκτον και τη διαδικασία αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του για την Ιερουσαλήμ την 6η Δεκεμβρίου.

Για τον Ίντικ, η απόφαση του ρεπουμπλικάνου κάθε άλλο παρά «προώθησε την ειρήνη». «Η ιδέα ότι έτσι θα πείθονταν οι Παλαιστίνιοι να γυρίσουν στο τραπέζι είναι θεμελιώδης παρερμηνεία αυτού που έκανε» η κυβέρνηση Τραμπ, τόνισε. «Έδιωξε τους Παλαιστίνιους από το τραπέζι και τους έδωσε τη δικαιολογία για να μην επιστρέψουν», πρόσθεσε.


Εκτός ελέγχου η Μέση Ανατολή: Ιρανοί επικήρυξαν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ!
Αποτέλεσμα εικόνας για Ιρανοί επικήρυξαν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ!
Η εκτός ορίων βία που άσκησε το Ισραήλ και η απόφαση να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ θέτουν εκτός ελέγχου την Μέση Ανατολή και έτσι σκληροπυρηνικοί Ιρανοί επικήρυξαν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ για 100.000 δολάρια!

Πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό ιρανικό κίνημα και προσφέρει σε όποιον ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ το συγκεκριμένο ποσό.

Πολλοί στην Μέση Ανατολή θα το έκαναν και για λιγότερα ή και δωρεάν

Η αιματοχυσία στη Γάζα με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ δημιούργησε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.


H βία γεννάει βία και δημιουργεί χώρο στους σκληροπυρηνικούς της κάθε πλευράς να ευδοκιμήσουν έτσι λίγες ώρες μετά την σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, μια οργάνωση του Ιράν, το «Κίνημα για τη Δικαιοσύνη των Φοιτητών», προσφέρει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων σε όποιον κάνει στάχτη την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, όπου χθες η Ιβάνκα Τραμπ, η εκλεκτή κόρη του Αμερικανού προέδρου, έκοψε την «κορδέλα» στην τελετή των εγκαινίων, αντικαθιστώντας τον πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ. 


Μέσω προπαγανδιστικής αφίσας που κυκλοφορεί, η ιρανική σκληροπυρηνική οργάνωση γράφει μεταξύ άλλων: «Το Κίνημα Δικαιοσύνης των Φοιτητών θα υποστηρίξει όποιον καταστρέψει την παράνομη αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ».

Χθες,ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, δεν σημαίνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει θέση σχετικά με τις τελικές διαπραγματεύσεις για το καθεστώς μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης».

Πάντως το μήνυμα που αντιλήφθηκαν οι Παλαιστίνιοι είναι ότι δεν θα είναι και τόσο... αμερόληπτες.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Ίσως δεν το έχουν καταλάβει καλά στην Ουάσιγκτον αλλά η εικόνα τους έχει πληγεί στα μάτια του κόσμου. Καλώς ή κακώς, έτσι έχει γίνει. Ακόμα και η απόσυρση από την συμφωνία με το Ιράν, από τις ΗΠΑ αντί να θέσει στο περιθώριο την Τεχεράνη έθεσε την Ουάσιγκτον.


Μερικές εικόνες χιλιάδες λέξεις: Σφαγή στην Γάζα - Γιορτή στην Ιερουσαλήμ 


Κάτω το photoshop που δημιουργήθηκε στα sosial media. 
Η Ιβάνκα Τράμπ παραμένει χαμογελαστή με το ματωμένο φόρεμα και δείχνει, με το ίδιο χαμόγελο, τα θύματα.
Το ματωμένο φόρεμα της Ιβάνκα Τραμπ στη Γάζα | Newsit.gr
Oι εικόνες είναι πάντα πιο δυνατές από τις λέξεις. Η Γάζα βάφτηκε στο αίμα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων Παλαιστινίων στο φράχτη που χωρίζει τα παλαιστινιακά εδάφη με το Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό 59 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων, οκτώ παιδιά και ένα βρέφος.

Συγκλονιστική είναι ωστόσο και η αντίθεση που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, τραβηγμένες την ίδια χρονική στιγμή, σε Γάζα και Ιερουσαλήμ. 

Ενώ στην Ιερουσαλήμ Αμερικανοί και Ισραηλινοί γιόρταζαν την εγκατάσταση της μόνιμης διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ, λίγα χιλιόμετρα μακρυά η Γάζα βάφεται για ακόμη μια φορά με αίμα. 

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί την ίδια ακριβώς ώρα το απόγευμα της Δευτέρας  

 


Νετανιάχου: «Ηταν αυτοάμυνα». Θαυμάστε αυτοάμυνα...Φρίξον ήλιε!!!
Ισραηλινός sniper σκοτώνει ένα παιδί της Παλαιστίνης  που  πετροβολούσε με τη σφεντόνα...

"ισραηλινός sniper σκοτώνει …" - @dimpenewscom, dimpenews's Tweet

https://www.trendsmap.com/twitter/tweet/996151620458156033