Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Η επιστροφή των ΗΠΑ και η εμπλοκή σε Αιγαίο και Κύπρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Η επιστροφή των ΗΠΑ και η εμπλοκή σε Αιγαίο και Κύπρο
Γέρων Ιωσήφ: Οι Εβραίοι που κυβερνούν την Αμερική θα προκαλέσουν τους Τούρκους! (Βίντεο).
Η σχεδόν πλέον καθημερινή παρέμβαση στα ελληνικά ΜΜΕ του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πάιατ έχει αρχίσει να προβληματίζει τους Έλληνες αλλά και τους ξένους διπλωματικούς παρατηρητές που παρακολουθούν την κλιμάκωση
στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι δημόσιες παρεμβάσεις των προκατόχων του κυρίου Πάιατ ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά εδώ και περίπου δύο μήνες ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα είναι πανταχού παρών με συνεντεύξεις, δηλώσεις ακόμα και με δημόσιες εμφανίσεις εκτός πρωτοκόλλου. Τι ακριβώς συμβαίνει και που αποσκοπεί αυτή η κινητικότητα;


Ανατρέχοντας σε μια πολύ πρόσφατη ανάλυση που βασίζεται σε «inside information» από πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, που με τη σειρά τους έχουν να κάνουν με εμπιστευτική αλληλογραφία που καταφθάνει για ενημέρωση στην κεντρική διπλωματική υπηρεσία προκύπτει πως υφίσταται αμερικανικό σχέδιο επί χάρτου για το σύνολο της Εγγύς Ανατολής το οποίο για να πραγματοποιηθεί εμπλέκει και την Ελλάδα.

Ψήγματα αυτού του σχεδίου περιλαμβάνονται στο κείμενο που ακολουθεί και που δημοσιεύτηκε στο «Omega press».

Το σχέδιο των ΗΠΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για Το σχέδιο των ΗΠΑ
Ο Ερντογάν φροντίζει εδώ και καιρό να προετοιμάζει την κοινή γνώμη της χώρας του και τη διεθνή κοινότητα για το σχέδιό του. Επιτίθεται, αναδιπλώνεται, φανατίζει τα πλήθη, φροντίζει να τυλίγει τον πολιτικό του λόγο με θρησκευτικό φανατισμό, λέει στον τουρκικό λαό να προετοιμάζεται για νέα μεγαλεία, αντίστοιχα της οθωμανικής περιόδου. Με την Αφρίν κέρδισε πόντους, αλλά τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. 

Προφανώς και φοβάται γιατί αν αποτύχει θα έχει κακό τέλος και ο ίδιος και η οικογένειά του που κατηγορείται για σκάνδαλα, αλαζονεία και νεποτισμό. Έχει ένα σχέδιο υψηλού ρίσκου και το ξέρει. Ο Ερντογάν ξέρει και φοβάται ότι η Δύση δεν θα του συγχωρέσει, ούτε την προσέγγιση με την Ρωσία, ούτε τον μεγαλοϊδεατισμό του. Οι πραγματικά μεγάλες δυνάμεις συγχωρούν τάσεις αυτοδιοίκησης, αλλά τάσεις αυτονόμησης και μεγαλοϊδεατισμού ποτέ. Η πόλη Αφρίν κατελήφθη χάρη στους Ρώσους που «πούλησαν» τους Κούρδους και την ανοχή των ΗΠΑ. Η συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακούγιου, περιελάμβανε και την εκπαίδευση εκατοντάδων Τούρκων επιστημόνων, που πέραν των άλλων θα μπορούν να κατασκευάσουν κάποια στιγμή πυρηνικά όπλα. Στο πρόβλημα του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, αν προστεθεί και η Τουρκία που αποκλίνει ήδη από το ΝΑΤΟ, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο για το μέλλον του κόσμου, πρωτίστως για τη Δύση. Ίσως αυτό θέλουν, πέραν των άλλων, να προλάβουν οι Αμερικανοί. 

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται με ταχύτητα για την επιστροφή τους. Το αν τα καταφέρουν είναι άλλη υπόθεση. Γι' αυτό και αναζητούν συμμάχους, πιόνια αν προτιμάτε. Δεν είναι πλέον παντοδύναμη, αλλά ούτε και αδύναμη. Πολλοί πλέον οι παγκόσμιοι παίκτες. 

Η κυριαρχία Ρωσίας - Ιράν στη Συρία έχει χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στο βαθύ κράτος της Ουάσινγκτον και ήδη, ετοιμάζουν ένα σχέδιο, πιθανόν διαμελισμού της Τουρκίας και πόλεμο με το Ιράν. Υπάρχει ένα σαφές, σαφέστατο νέου τύπου ανατολικό ζήτημα, με την προσθήκη και συνοριακών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή. Οι Κούρδοι ίσως χάσουν τα πάντα, ίσως να ιδρύσουν κράτος, άγνωστο με ποια σύνορα, η Τουρκία θα χάσει κράτος άγνωστο πόσο. Η Συρία θα μετεξελιχθεί σε ομοσπονδία, το Ιράν θα χτυπηθεί άγρια, η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ που σχεδιάζεται να στραφούν εναντίον της Τεχεράνης σε μια παράταιρη συμμαχία, πρέπει να εξέλθουν νικητές με βάση το σχέδιο. Γρίφος παραμένει η στάση της Ρωσίας που έχει βάση στη Συρία και συμμαχία με το Ιράν. Πολλά δεν είναι γνωστά ακόμη. Γι' αυτό και ο φόβος για παγκόσμιο πόλεμο είναι υπαρκτός.

Επί χάρτου
Αποτέλεσμα εικόνας για Η επιστροφή των ΗΠΑ και η εμπλοκή σε Αιγαίο και Κύπρο
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη εκθέσει στην ελληνική κυβέρνηση το σχέδιο επιστροφής των ΗΠΑ στην περιοχή και μάλιστα με αντιτουρκικό μένος. Στις επαφές με την Αθήνα έχουν παρουσιάσει νέο χάρτη, και έχουν ζητήσει την εμπλοκή της Ελλάδας για την υλοποίησή του. Συνομιλητές της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα αποκαλύπτουν ότι το σχέδιο εμπλοκής της Ελλάδας στο σχέδιο των ΗΠΑ παρουσίασε στην ελληνική κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσαμ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ενώ νωρίτερα από αυτόν είχε κινητοποιηθεί ο πρέσβης Πάιατ. Επίσημα η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει τη μεταφορά, άμεσα μάλιστα, της βάσης του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στην Ελλάδα. Σημειώνουμε και τη βάση της Σούδας που είναι ό,τι πιο σημαντικό διαθέτουν οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 

Λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές, αλλά δεν χρειάζονται γιατί από τις δηλώσεις του πρέσβη Πάιατ στην Αθήνα είναι φανερό ότι η Ουάσινγκτον προετοιμάζει την ελληνική κοινή γνώμη για εμπλοκή [σ.σ. και μέσω γνωστών δημοσιογραφικών κύκλων], ενώ η ελληνική κυβέρνηση παραμένει ακλόνητη στην ακινησία της και η αντιπολίτευση βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, όχι από έλλειψη ενημέρωσης, αλλά από αδυναμία.

Πηγή: Omega Press http://www.zougla.gr


Γέρων Ιωσήφ: Οι Εβραίοι που κυβερνούν την Αμερική θα προκαλέσουν τους Τούρκους! (Βίντεο)