Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η Τουρκία στέλνει ερευνητικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ (video)

Η Τουρκία στέλνει ερευνητικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ - Το ανακοίνωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν (βίντεο)
Παραλήρημα και απειλές από τους Τούρκους
Ο Ερντογάν σε δεύτερη ομιλία του στην Άγκυρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων
Ο Ερντογάν δεν ξεχνάει ούτε την Ελλάδα ούτε την Κύπρο. Πριν από λίγο
όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ, ο Τούρκος Πρόεδρος στην δεύτερη κατά σειρά ομιλία του που εκφώνησε στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι στέλνει πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας την Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι δεν θα επιτρέψει να επηρεαστούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.
upd-2
Ο Ερντογάν εξήγγειλε γεωτρήσεις λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να επηρεαστούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Ο Ερντογάν είπε ότι Τούρκοι και Έλληνες πρέπει να εκμεταλλευθούν από κοινού του φυσικούς πόρους στην περιοχή. «Αν πρόκειται να γίνει αυτή η επένδυση, θα την κάνουμε μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση εκεί. Θέλω να ξέρετε ότι στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνουμε όταν διαφυλάσσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν.

Αυτό το πλοίο στέλνει ο Ερντογάν στην Κυπριακή ΑΟΖ
Πρόκειται για το πλωτό τρυπάνι Deep Sea Metro 2. Βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία και έχει σημαία των νησιών Μάρσαλ με ημερομηνία νηολόγησης 2011. Μπορεί να κάνει γεώτρηση σε 40 χιλιάδες πόδια βάθος. Αυτήν την στιγμή είναι δεμένο στην Κωνσταντινούπολη.
Ερντογάν: Στέλνω πλοίο στην Κυπριακή ΑΟΖ! | Newsit.gr

Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς κινήσεις από τους ελληνοκύπριους
Την ώρα που ο Ερντογάν απειλούσε θεούς και δαίμονες για τις έρευνες στην Κύπρο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ψευδοκράτους, Οζερσάι έστελνε κι εκείνος τα δικά του απειλητικά μηνύματα. «Στείλαμε τα μηνύματά μας σε όλους τους θεσμούς και τις χώρες. Στον ΟΗΕ, την ΕΕ και την Κύπρο. Τονίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από τους ελληνοκύπριους».