Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Πανηγυρική αθώωση του Μητροπολίτη κ.κ. Αμβροσίου για τις δηλώσεις του περί Ομοφυλοφιλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για αθωωση του Μητροπολίτου Αμβροσίου
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου αθώωσε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο και τον δικαίωσε για τον Ορθόδοξο και εθνικό του λόγο, με τον οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα, την Ορθοδοξία, την Οικογένεια και τις πατροπαράδοτες αξίες.
Η απόφαση του δικαστηρίου
έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από κληρικούς και απλούς πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο δικαστήριο για να στηρίξουν τον κ. Αμβρόσιο. Ο ίδιος μιλώντας στα ΜΜΕ δήλωσε τα εξής:


«Τέλος καλό όλα καλά. Λυπάμαι που κούρασα τον κόσμο τόσες ώρες. Του ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου».
Αποτέλεσμα εικόνας για αθωωση του Μητροπολίτου Αμβροσίου
Θυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας απολογήθηκε σήμερα ύστερα από μήνυση για "υποκίνηση μίσους", αλλά η σαθρή κατηγορία έπεσε στο κενό. Μάλιστα το κατηγορητήριο που ήταν κατ' ουσίαν μια επιχείρηση φίμωσης ήταν για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης κ.κ.  Αμβρόσιος κατηγορείτο για τα εξής:
1. δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος)
2. κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».


Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στην απολογία του αναφέρθηκε στις στα έκτροπα και την προσβολή των ηθών στα "gay pride", σημειώνοντας πως είναι Τιμή του να απολογείται για τα πιστεύω του. Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο αναφερόταν ουσιαστικά στους πολιτικούς και όχι στα πρόσωπα. Επίσης, χρησιμοποίησε πολλές ευαγγελικές περικοπές για τους αμαρτωλούς που δεν έχουν μετανοήσει προκειμένου να τεκμηριώσει τις θέσεις του και τέλος αναρωτήθηκε λέγοντας: «και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους, αλλά δεν είδα να έχετε ευαισθησίες σε αυτό το θέμα» αναφερόμενος στους μηνυτές του.

Να σημειωθεί επίσης πως ήδη δέχεται διαδικτυακές επιθέσεις από "προοδευτικά" παπαγαλάκια και γραφίδες του διαδικτύου (Νεοταξίτες και λοιποί του ψευτορωμαίικου) για την αθώωσή του, καθώς στο δικό τους "δημοκρατικό" περιβάλλον οι Ορθοδοξία και οι πατριωτικές απόψεις δεν έχουν θέση και πρέπει να οδηγούνται στην πυρά...

http://www.crete-news.gr
http://www.thebest.gr