Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Σε θέσεις μάχης η Ελληνική μεθόριος-Έβρος και νησιά

Μαζικές μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων - Ολονύχτιες ρίψεις αλεξιπτωτιστών
Η ώρα μηδέν πλησιάζει, κάτι που το δείχνουν τόσο οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένου, για "θανατηφόρο ατύχημα" όσο και του Υπουργού εξωτερικών, Ν.Κοτζιά για «μη ειρηνικές καταστάσεις»

Οι δηλώσεις αυτές μόνο τυχαίες δεν ήταν και μακάρι να διαψευστούμε αλλά θα δούμε πράγματα που μέχρι τώρα ανήκαν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Ηδη 594 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού έχουν απασφαλίσει και περιμένουν…

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε θέση μάχης τα Ελληνικά νησιά!
Οι Ελληνες μηχανικοί και τεχνικοί δουλεύουν τριπλοβάρδιες και έχουν καταφέρει να αγγίζουν τα οπλικά μας συστήματα το 100% της διαθεσιμότητας κάτι που μέχρι πριν φάνταζε αδύνατον αυξάνοντας κατακόρυφα την μαχητική ισχύ σε ΠΑ-ΠΝ-ΣΞ.

Εδώ και μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη αναδιάταξη δυνάμεων και μετακινήσεις. Από το μεσημέρι της Παρασκευής εντοπίστηκε αυξημένη κινητικότητα αρμάτων μάχης και στρατιωτικών οχημάτων στην εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης τη βόρεια Ελλάδα και τα σύνoρα με την Τουρκία.

Χτες για δεύτερη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εκτελέστηκαν νυχτερινές ασκήσεις με πολύπλοκα σενάρια και μαζικές ρίψεις αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερα Σινούκ. Οι κάτοικοι άκουγαν σχεδόν όλο το βράδυ τον ήχο των ελικοπτέρων που δεν σταμάτησαν μέχρι το πρώτο φως του ήλιου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Τουρκία προχωρά σε δοκιμή των αποβατικών δυνατοτήτων
Ολο το σκηνικό θυμίζει έντονα Κύπρο.
Η Τουρκία προχωρά σε δοκιμή των αποβατικών δυνατοτήτων της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου. Η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές σε όλο το Αιγαίο από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου για διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, στα οποία περιλαμβάνεται και αποβατική ενέργεια στον Κόλπο Ξηρού ανατολικά της Σαμοθράκης.

Η άλλη φάση πρόκειται να διεξαχθεί στον Κόλπο Σμύρνης, όπου μια από τις περιοχές είναι και η Φώκαια απέναντι από τη Χίο και έδρα της τουρκικής ταξιαρχίας πεζοναυτών όπως και του αποβατικού Στόλου και τέλος στον κόλπο Φετχιγιέ απέναντι από τη Ρόδο.

Το γεγονός ότι στις ασκήσεις πρόκειται να εμπλακεί η ταξιαρχία πεζοναυτών (ουσιαστικά είναι άσκηση τύπου EFES) με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό προς την Ελλάδα (όπου και το μοναδικό επιχειρησιακό πεδίο για αποβατικές επιχειρήσεις) καταδεικνύει ότι η Άγκυρα εκτός από «μηνύματα» ετοιμάζεται και στην πράξη για το οτιδήποτε.