Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Έλληνες του εξωτερικού υπερασπίστηκαν Την Μακεδονία (doc-vid-photo)

Συλλαλητήρια για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» έλαβαν χώρα πέραν της Θεσσαλονίκης, σε πολλές πόλεις του εξωτερικού όπου ζουν Έλληνες μετανάστες και ομογενείς.
-Συγκεκριμένα σε Αυστραλία-Μελβούρνη, Γερμανία-Στουτγκάρδη, Αγγλία Λονδίνο-Μάντζεστερ.
-Ηχηρό ΟΧΙ και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας σε όνομα των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία»


Στο συλλαλητήριο-πορεία της Μελβούρνης, όπου ζουν πάνω από 300.000 Έλληνες, η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, δεν έλειψε η ένταση όταν εμφανίστηκαν Σκοπιανοί στην πορεία που διοργάνωναν οι ομογενείς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προκλήσεις και επιθέσεις εναντίον τους.


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στη Στουτγάρδη, με τους Έλληνες, με σημαίες στα χέρια να πραγματοποιούν πορεία και να φωνάζουν συνθήματα.

Ηχηρό ΟΧΙ της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας σε όνομα των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία»
Ηχηρό ΟΧΙ της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας σε όνομα των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία»

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
21 Ελληνοαμερικανικές ομοσπονδίες συνυπογράφουν ψήφισμα ζητώντας σύγκλιση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Παυλόπουλο και επιστροφή στην εθνική γραμμή του 1992 – Προειδοποιήσεις σε πολιτικούς που θα υπογράψουν όνομα με τον όρο Μακεδονία – Αντιπροσωπεία θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου


Πρόεδροι και στελέχη 18 εθνικοτοπικών ομοσπονδιών που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο «Σταθάκειο Κέντρο» στην Αστόρια, ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του. Το ψήφισμα μέχρι στιγμής συνυπογράφεται από 21 ομοσπονδίες.
Περισσότερα >>> ΕΔΩ