Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: Συλλαλητήριο ψήφισμα και υπογραφές για το Σκοπιανό

Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό διοργανώνει και η ΙΜΚΑ υπό την Αιγίδα του σεπτού ποινενάρχου της κ.κ. Αμβροσίου την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου. Παράλληλα επέδωσε ψήφισμα, κυκλοφόρησε φυλλάδιο και συγκέντρωσε υπογραφές ιερέων.

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου. 
ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!
ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ, 
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ
ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ
 ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ! 

_______Οι άθεοι και συγχρόνως αθεόφοβοι, αυτοί δηλ. που σήμερα κυβερνάνε τη Χώρα μας, αποτόλμησαν να χαρακτηρίσουν ως «Χρυσαυγίτες» όσους τολμούν να αντιταχθούν στην παράδοση της Μακεδονίας μας στό κρατίδιο των Σκοπίων! Οι ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ! Οι ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ! Οι εν δυνάμει ΠΡΟΔΟΤΕΣ!  Έτσι, δυστυχώς, θέλησαν να αποδυναμώσουν εμάς τους παράγοντες της Μητρός Εκκλησίας, όταν φωνάζουμε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

_______Ευτυχώς ο αριστερός κ. Μίκης Θεοδωράκης τούς έδωσε μια αποστομωτική απάντηση! Πήρε στα χέρια του μια πατσαβούρα και τους την έτριψε στα μούτρα:  
«'Οταν φοβάσαι να πείς ότι αγαπάς την πατρίδα σου  και όταν- ακόμη χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πείς ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος  να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ»!

______Ελάτε, λοιπόν, κοντά μας, την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί με μια φωνή: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

Αίγιον, 15 Ιανουαρίου 2018
+ ο  ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


EΘΕΣΑΜΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΥΛΛΑΔΙΟ.ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΟ!




Την Παρασκευή 12Ιανουαρίου 2018 και περί ώρα 11 π.μ., πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. Αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης ήταν το εθνικής και εκκλησιαστικής σημασίας εθνικό θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων με την προσωνυμία «Μακεδονία». Μετά από σχετική εισήγηση του Αιδεσιμ. π. Χρήστου Τσακάλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιγίου, οι Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως οι Ιερείς συνέταξαν και ψήφισαν ομοφώνως το κάτωθι ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για αμβροσιοσ
Ως γνωστόν, η Μακεδονία μας υπήρξε άλλοτε θύμα βαρβαρικών εισβολών, σήμερον δε ζει υπό την απειλή της απληστίας του κράτους των Σκοπίων, το οποίο από το 1991, μετά την απόσχισή του από το ομοσπονδιακό κράτος της Γιουγκοσλαβίας καπηλεύεται και απροκάλυπτα σφετερίζεται το όνομα της Μακεδονίας μας, αμφισβητώντας την ελληνικότητά της.

Αλλά η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι, ως γνωστόν, αρρήκτως συνδεδεμένη μετα την Ιστορία της Ελλάδος εδώ και τέσσερεις χιλιάδες χρόνια.
Οι παραχαράκτεςγείτονές μας, ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορικήαλήθεια.
Όμως, το ελληνικό αίμα σεδύσκολους καιρούς κατά την πορεία της Ιστορίας της Μακεδονίας και ο τίμιος ιδρώταςτων Ελλήνων κατά τις ημέρες ειρήνης και ευτυχίας, πότισαν επί ολόκληρες χιλιετίες την ελληνική μακεδονική γη.

Εξ άλλου, το ελληνικό έθνος στον χώρο αυτότης Μακεδονίας μεγαλούργησε δια μέσου των αιώνων και ερμήνευσε με την λεπτότητα του πνεύματός του τις υψηλές διδασκαλίες των φιλοσόφων του, τις οποίες από εκεί διέδωσε και μετελαμπάδευσεσε όλο τον κόσμο. Ο χώρος της Μακεδονίας είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με τη δράση του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι μεγαλούργησαν υλοποιώντας το μεγαλόπνοο σχέδιό τους για την πολιτιστική και πολιτισμική ενότητα του τότε γνωστού κόσμου.Στην Θεσσαλονίκη έδρασαν μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες του Βυζαντίου ως ο Συμεών και ο Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοποι της πόλεως και γεννήθηκαν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, οι ιεραπόστολοι και φωτιστές των Σλάβων.

Και τώρα, ένα αλλογενές κρατίδιο, εκμεταλλευόμενο τις γενικότερες ανακατατάξεις στον ευαίσθητο τούτο χώρο της Βαλκανικής χερσονήσου, σφετερίζεται και διεκδικεί εκείνο το οποίο δεν του ανήκει, δηλαδή το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας, και τοιουτοτρόπως τραυματίζει την ελληνική αξιοπρέπεια και την ιστορική πραγματικότητα.

Προχθές μάλιστα αλβανική ιστοσελίδα infoshqip.com, επικαλούμενη «αξιόπιστες ελληνικές πηγές», αναφέρει, κι αυτό με τη σειρά του, ότι το «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας», το οποίο εν συντομία θα είναι «Νέα Μακεδονία», είναι το όνομα στο οποίο συμφώνησαν Ελλάδα και Σκόπια.
Μάλιστα, το αλβανικό μέσο μεταδίδει πληροφορίες ακόμη και για την ονομασία της εθνικότητας ως Νεομακεδονική ή της εκκλησίας των Σκοπίων ως«Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέας Μακεδονίας - Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας».

Σήμερα λοιπόν παρατηρείται μία έντονη διπλωματική δραστηριότητα για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων εν όψει μάλιστα του γεγονότος ότι στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.Όλοι οι φορείς των πολιτικών κομμάτων αλλά και πρόσωπα που σημάδευσαν με την παρουσία τους την σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας καθημερινά κάνουν δηλώσεις και παρεμβάσεις για το θέμα.

O μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και ιστορικό στέλεχος άλλοτε της αριστεράς, καλεί την Κυβέρνηση να μείνει πιστή στην εθνική γραμμή που αποφάσισε το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών το 1992 αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία». Σε ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα σημειώνει πως «τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας».


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωσή του είπε: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει και εθνικά και πολιτικά χωρίς ενδιαφέρον, αλλά πολύ περισσότερο τίθεται ένα θέμα της ονομασίας της Εκκλησίας αυτής, που έχει απήχηση στην πορεία την εκκλησιαστική γενικότερα και στην οικογένεια των Εκκλησιών που είναι στην Ορθοδοξία μας. Διότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτό που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε από πλευράς, εθνικής, πολιτικής, να μετακυλήσει στον χώρο της Εκκλησίας»

Η Εκκλησία δεν μπορεί επ' ουδενί λόγω να παραμείνει αδιάφορη όταν πρόκειται περί επιβουλής κατά των προαιώνιων ιδανικών του έθνους μας, παρά το πλευρό του οποίου βρέθηκε πάντοτε πρόμαχος .

Γνωρίζει το καθήκον και το ιερό και ιστορικό χρέος αυτής και θα το πράξη, όπως απ' αρχής μέχρι σήμερον ευσυνειδήτως και επιμελώς το έπραξε.



Δια τούτο αποφασίζομε:
1. Διακηρύσσουμε απεριφράστως ότι η Μακεδονία μας είναι Ελληνική καί μόνον.

2. Εκφράζομε την έντονη αγωνία και ανησυχία μας για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Διαμαρτυρόμεθα εντόνως και καταδικάζομε όλες τις μεθοδεύσεις εκείνες που θα οδηγήσουν σε μία λύση του θέματος εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και θα θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική και εθνική της ακεραιότητα.

3. Συντασσόμεθα απολύτως και υποστηρίζουμε την πρόσφατη απόφαση της ΔΙΣ ότι «η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας»

4. Εφιστούμε την προσοχή και την εγρήγορση του ευσεβούς Ορθοδόξου Χριστιανικού πληρώματος, όπως παραμένει πιστό και αρρήκτως προσηλωμένο στο πνεύμα της μεγάλης και ενδόξου Ιστορίας μας και στην ακράδαντη πίστη προς τον Θεό των Πατέρων μας και στην ενάρετη και αγία ζωή την οποία διδάσκει και κηρύσσει η αγία Ορθόδοξη Εκκλησία, καθ' όσον εκ της αγίας ταύτης ζωής πηγάζει και αντλείται η δύναμη και η νίκη κατά των σκοτεινών δυνάμεων και η φωτεινή πορεία της ζωής, ως επίσης και η δόξα του ελληνικού έθνους μας.

5.Καλούμε σε γενικό συλλαλητήριο εντόνου διαμαρτυρίας και εθνικής αγωνιστικότητας όλους τους φορείς της περιφέρειάς μας τον θεοφιλή λαό της Αιγιαλείας την Κυριακή 21.01.2018 μετά την θεία Λειτουργία στην κεντρική πλατεία της Αγίας Λαύρας.

6. Στο πλαίσιο αυτό να εκτυπωθούν φυλλάδια διαφωτιστικά ως προς το θέμα και να διανεμηθούν σε όλο το λαό μας προς ενημέρωση και αφύπνισή του.
7. Να δημοσιοποιηθεί το ψήφισμα στα ΜΜΕ και να διαβαστεί την ημέρα του συλλαλητηρίου.

8. Να διαβιβασθεί στον εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελληνική Κυβέρνηση και τους φορείς των ελληνικών κομμάτων του Κοινοβουλίου.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ




ΕΠΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:


1. + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
2. Αθανασόπουλος π. Πέτρος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τεμένης.
3. Αθανασόπουλος π. Αργύριος Εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ριζομύλου.
4. Αναστασόπουλος π. Σπυρίδων, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Διγελιωτίκων.
5. Αναστόπουλος π. Σταύρος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Κερύνειας.
6. Ανδριοσόπουλος π. Αιμιλιανός (Σπυρίδων), Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Αγίου Ανδρέου Πτέρης.
7. Αντωνόπουλος π. Σωτήριος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαυρικίου.
8. Αποστολόπουλος π. Ανδρέας, Εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Σελινούντος.
9. Βενιανάκης π.Ιωακείμ, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως
10. Γιαννακόπουλος π. Βασίλειος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Σταφιδαλώνων.
11. Γκοτσόπουλος π. Θεοφάνης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Βαλιμιτίκων.
12. Δημήτρουλας π. Χρήστος, Εφημέριος Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Αιγίου.
13. Ζαφειρακόπουλος π. Παύλος, Καθηγούμενος Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων Περιθωρίου.
14. Ιωακειμίδης π. Γερβάσιος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Διακοπτού.
15. Καλαντζής π. Νικόλαος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Αχλιαδιάς.
16.Καλαπόδης π. Γεώργιος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Ελαιώνος.
17. Κάλπενος π. Δημήτριος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Ὀάσεως.
18. Κανέλλος π. Κωνσταντίνος, Εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρήνης.
19. Καπράλος π. Στυλιανός, Εφημέριος Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστοῦ Κουλούρας
20. Καραγκούνιας π. Σωτήριος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μελισσίων.
21. Καρούζος π. Χαράλαμπος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας.
22. Κατσίκας π. Αλέξιος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Κούμαρι
23. Κίτσος π. Νικόλαος, Εφημέριος Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δημητρόπουλου.
24. Κοιλάκος π. Παναγιώτης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δαφνών.
25. Κουτρουλής π. Δημήτριος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίας Άννας Αιγίου.
26. Κουκούσης π. Σωτήριος, Εφημέριος Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου Καλαμιᾶ.
27. Κόσκορης π. Σωτήριος, Εφημέριος Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Πορρωβίτσης.
28. Κυρμαλής π. Ζαχαρίας, Εφημέριος Ι.Ν. Γεν. της Θεοτόκου Κορφών
29. Λιακόπουλος π. Αθανάσιος, Εφημέριος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγίου.
30. Λουκόπουλος π. Κωνσταντίνος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ζαχλωριτίκων.
31. Μάγκος π. Παντελεήμων, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λόφου.
32. Μαμαλής π. Γρηγόριος, Εφημέριος Ιερού Προσκυνήματος "ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ".
33. Μεντζελίδης π. Νικόλαος, Εφημέριος Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κραθίου.
34. Μουρίκης π. Χαράλαμπος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Οικισμού Μεσσηνέζη.
35. Μυλωνάς π. Χρυσόστομος, Ιεροκήρυκας
36. Νικολόπουλος π. Βασίλειος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Ἀμπέλου.
37. Οικονομόπουλος π. Αριστοτέλης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βούτσιμου.
38. Οικονομόπουλος π. Δημήτριος, Εφημέριος Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Αβύθου.
39. Παπαδόγιαννης π. Νικόλαος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Λεοντίου Αἰγίου.
40. Παπαθανασίου π. Ιερόθεος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ἄνω Διακοπτού.
41. Πετρίδης π. Λεόντιος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Κων/νου Αγίου Κων/ νου Αιγίου.
42. Πετρόπουλος π. Βασίλειος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.
43. Πετρόπουλος π. Ιωάννης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.
44. Πουλής π. Καλλίνικος, Καθηγούμενος Ι. Μ. Παμμ. Ταξιαρχών Αἰγιαλείας.
45. Ραμπαβίλας π. Κωνσταντίνος, Εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μοναστηρίου.
46. Ράπτης π. Βασίλειος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεραντζιῶν.
47. Σακκάς π. Παναγιώτης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ροδοδάφνης.
48. Σερβές π. Μιχαήλ, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αιγών.
49. Σιαφλάς π. Δημήτριος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιλιβενιωτίκων.
50. Σπυρόπουλος π. Άγγελος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Αἰγίου.
51. Σταθακόπουλος π. Παναγιώτης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μαρμάρων.
52. Σταυρίδης π. Δαμιανός, Εφημέριος Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Αιγίου.
53. Σωτηρόπουλος π. Ηλίας, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τούμπας.
54. Σωτηρόπουλος π. Σπήλιος, Εφημέριος Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αραχωβιτίκων.
55. Τσάκαλος π. Αγαθόνικος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου & Ελένης - Θεοπρομήτορος Άννης Αιγίου.
56. Tαρανάς π. Δημήτριος, Εφημέριος Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κραθίου.
57. Τσάκαλος π. Χρήστος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αἰγίου.
58. Τσαπάρας π. Δαυίδ, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Γκραίκα.
59. Τσαχρίδης π. Ανδρόνικος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σελιανιτίκων.
60. Τσούλης π. Λουκάς, Ιεροδιάκονος
61. Τσώνης π. Λεωνίδας, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ροδοδάφνης.
62. Φούρας π. Παναγιώτης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ροδιάς.
63. Χατζόγλου π. Χαράλαμπος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίας Ανασταστίας Φαρμακολυτρίας Κερυνείας.