Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Όντως φέρατε την αλλαγή... μας πήγατε τουλάχιστον 200 χρόνια πίσω

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΟΡΑΝΙ
Δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του πνεύματος της "Νέας Εποχής" στην Ελλάδα του σήμερα...

Το νέο πολιτισμικό ήθος!


1) Ο Γαβρόγλου αγκαλιά με το Κοράνι και Μουφτήδες

Ο υπουργός Παιδείας (Ορθόδοξης Χώρας), χαμογελαστός  φωτογραφίζεται με τους δύο μουφτήδες στην Κομοτηνή, κρατώντας σφιχτά το Κοράνι.
Άραγε θα κρατούσε έτσι και το Ευαγγέλιο;
Βίντεο

***
***

2) Ο Μητρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος προέτρεψε τον κ. Σκουρλέτη να ασπαστεί το Ευαγγέλιο και εκείνος το απέφυγε

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουρλέτη να ασπαστεί το Ευαγγέλιο και εκείνος το απέφυγε
Ο Σεβασμιώτατος  ξαφνιάστηκε και τον προέτρεψε τουλάχιστον να κρατήσει αυτή την ανάμνηση από τον μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 74 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Ο υπουργός έδωσε το «παρών» και στο μνημόσυνο το οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος δημιουργώντας όμως αρνητικές εντυπώσεις. 

Στο τέλος του μνημοσύνου για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943 ο Αμβρόσιος πήρε στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο που την ημέρα εκείνη βγήκε αλώβητο από την καιόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων και κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να έρθει κοντά και να το δει. 

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αφού το έδειξε και εξιστόρησε το γεγονός, προέτρεψε τον κ. Σκουρλέτη να το ασπαστεί. Ο υπουργός χαμογέλασε, έκανε μια μικρή υπόκλιση αλλά δεν το ασπάστηκε σπρώχνοντας το μακριά, με τον Μητροπολίτη να ξαφνιάζεται και να τον προτρέπει τουλάχιστον να κρατήσει αυτήν την ανάμνηση από την επίσκεψή του στον μαρτυρικό τόπο. 
Δείτε το βίντεο

πηγές:
Κανάλι Ελλήνων Εξωτερικού