Μια απλή και νόστιμη σαρακοστιανή συνταγή
Υλικά :
μισό κιλό φρέσκος τόνος ή 3 κονσέρβες τόννου
μισό κιλό μακαρόνια
4 πράσινες πιπεριές φλάσκες
μισό κιλό ντομάτες
2 κρεμμύδια
ελαιολαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια. Σε άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε τα τριμμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες μακρόστενες.Αφήνουμε να μαραθούν και ρίχνουμε τη ντομάτα. Μόλις αρχίσει να «δένει» η σάλτσα, προσθέτουμε το ψάρι θρυμματισμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσει, σερβίρουμε μαζί με τα μακαρόνια.
Η νηστεία των Χριστουγέννων: Σέ ὅλη τή διάρκεια τῶν 40 ἡμερῶν δέν καταλύονται κρέας, γαλακτερά καί αὐγά. Καταλύεται τό ψάρι -ἐκτός Τετάρτης καί Παρασκευῆς- μέχρι 17 Δεκεμβρίου. Τήν τελευταία ἑβδομάδα, πού εἶναι ἡ ἀρχαιότερη νηστεία, 18 ἕως 24 Δεκεμβρίου, ἔχουμε μόνο κατάλυση οἴνου καί ἐλαίου, ἐκτός Τετάρτης καί Παρασκευῆς, πού κάνουμε ἄλαδο.