Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Δ. Χιόνης μετά την διάσκεψη των Βερσαλλιών: «Να προετοιμαστούμε για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα»


"Η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας δεν αποτελεί πλέον λανθασμένη πολιτική και οικονομική άποψη, αποτελεί εγνωσμένο δόλο που θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία προετοιμασίας της χώρας".
Σε δήλωσή του με την οποία επισημαίνει την ανάγκη να προετοιμαστεί η χώρα για το ενδεχόμενο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, προέβη ο καθηγητής Οικονομικών
Διονύσης Χιόνης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης των Βερσαλλιών όπου αποφασίστηκε να καταργηθεί η ΕΕ όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Ο καθηγητής σημειώνει στην δήλωσή του μεταξύ άλλων ότι "Η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας αποτελεί πλέον εγνωσμένο δόλο"...
Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: 
"Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, η διάσκεψη των Βερσαλλιών με την συμμετοχή των αρχηγών κρατών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, οι οποίοι αποφάσισαν την μετάλλαξη της Ευρώπης.
Από αύριο οικοδομείται η ΟΝΕ των δύο ή περισσότερων ταχυτήτων.
Το ενδεχόμενο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα και η μελέτη της διαδικασίας μετάβασης αποτελεί πλέον κάτι παραπάνω από εθνική και επιτακτική ανάγκη για την χώρα μας.
Η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας δεν αποτελεί πλέον λανθασμένη πολιτική και οικονομική άποψη, αποτελεί εγνωσμένο δόλο που θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία προετοιμασίας της χώρας".