Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Οι Ρώσοι θα καταρρίψουν κάθε μαχητικό των ΗΠΑ που θα στοχεύσει τον Συριακό Στρατό (Vid)

4b05d131-2c1e-4ddd-9b64-fdfdd291a54d
Μαχητικά υπό την Αμερικανική ηγεσία βομβάρδισαν θέσεις συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στις 17 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα το θάνατο 83 στρατιωτών. Η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η αεροπορική επίθεση ήταν ένα  λάθος, ωστόσο η Δαμασκός υποστήριξε ότι ήταν μια «προμελετημένη επίθεση...

To Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε τις ΗΠΑ που ηγούνται τον συμμαχικό συνασπισμό στις διεξαγωγές αεροπορικών επιχειρήσεων, ότι στις θέσεις του Συριακού στρατού,  υπάρχουν πολυάριθμα συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει συστήματα αεράμυνας S-400 και S-300 για να προστατεύσουν τα στρατεύματά της που σταθμεύουν στη ναυτική βάση της Ταρτούς και την αεροπορική βάση Khmeimim. Η ακτίνα βεληνεκούς των όπλων μπορεί να είναι «μια έκπληξη» σε όλα τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιgor Konashenkov, σύμφωνα με το RT.
565976bdc46188e0318b462b
Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, τυχόν χτυπήματα από αεροπορικές επιθέσεις ή πυραύλων στο έδαφος που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Συρίας θα θέσει το ρωσικό προσωπικό σε κίνδυνο.
«Τα πληρώματα των συστημάτων αεράμυνας είναι απίθανο να έχουν τον χρόνο να καθορίσουν τις ακριβείς διαδρομές πτήσης των πυραύλων και που ανήκουν. Και όλες οι ψευδαισθήσεις των ερασιτεχνών για ύπαρξη αόρατων μαχητικών θα αντικρίσουν μια απογοητευτική πραγματικότητα», πρόσθεσε Konashenkov.
Σημείωσε επίσης ότι η ίδια η Συρία έχει S-200, καθώς και τα συστήματα BUK, και οι τεχνικές τους δυνατότητες έχουν ενημερωθεί κατά το παρελθόν έτος.

Η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ήρθε ως απάντηση σε «διαρροές» των Δυτικών ΜΜΕ από την Ουάσινγκτον η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.
Μαχητικά υπό την Αμερικανική ηγεσία βομβάρδισαν θέσεις συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στις 17 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα το θάνατο 83 στρατιωτών. Η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η αεροπορική επίθεση ήταν ένα  λάθος, ωστόσο η Δαμασκός υποστήριξε ότι ήταν μια «προμελετημένη επίθεση.»