Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Πυροβολισμοί και πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα

Για πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία κάνει λόγο η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επικαλούμενη δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ!
Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία, ο στρατός της χώρας προχώρησε σε πραξικόπημα για να ανατρέψει την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί τόσο στην Άγκυρα, όσο και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πυροβολισμοί φαίνεται να έχουν ακουστεί έξω από το αρχηγείο του γενικού επιτελείου στρατού.
Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που ανέφερε πως πλέον ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στην Τουρκία, ανατρέποντας την κυβέρνηση. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως όλες οι διεθνείς σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιλαλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το Reuters δήλωσε νωρίτερα πως «τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία», και έκανε λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος».  Συμπλήρωσε λέγοντας πως η απόπειρα αυτή προέρχεται από τμήμα των ενόπλων δυνάμεων και δήλωσε πως «ο στρατός κάνει ότι είναι απαραίτητο» για να αποκατασταθεί η τάξη.


BREAKING 2 bridges closed by mil police in , tanks on highways, reports of jets flying low in .

Την ίδια ώρα αναφορές αναφέρουν πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, ενώ το πρακτορείο Dogan μεταδίδει την πληροφορία ότιμεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα, ενώ το ρωσικό δίκτυο RT 


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να δημοσιεύονται

τα πρώτα βίντεο από την Τουρκία